Permís Hospitalització: fins a 5 dies

La Llei de Pressupostos Estatals per a l’any 2021 aprovada recentment inclou una Disposició Final, la trigèsima sèptima, que modifica el redactat de l’article 48 de l’Estatut Bàsic de l‘Empleat Públic relacionat amb els permisos dels funcionaris públics i el deixa de la següent manera:

Disposición final trigésima séptima. Modificación del Real Decreto legislativo 5/2015, de 30 de octubre, por el que se aprueba el texto refundido de la Ley del Estatuto Básico del Empleado Público.

Con efectos desde la entrada en vigor de esta Ley y vigencia indefinida se modifica el texto refundido del Estatuto Básico del Empleado Público, aprobado por Real Decreto legislativo 5/2015, de 30 de octubre, de la siguiente forma:

Artículo 48. Permisos de los funcionarios públicos.
Los funcionarios públicos tendrán los siguientes permisos:

Por fallecimiento, accidente o enfermedad graves, hospitalización o intervención quirúrgica sin hospitalización que precise de reposo domiciliario, de un familiar dentro del primer grado de consanguinidad o afinidad, tres días hábiles cuando el suceso se produzca en la misma localidad, y cinco días hábiles cuando sea en distinta localidad.

Cuando se trate del fallecimiento, accidente o enfermedad graves, hospitalización o intervención quirúrgica sin hospitalización que precise de reposo domiciliario, de un familiar dentro del segundo grado de consanguinidad o afinidad, el permiso será de dos días hábiles cuando se produzca en la misma localidad y de cuatro días hábiles cuando sea en distinta localidad.

L’anterior regulació d’aquest permís venia recollida a l’article 19 de la nostra Llei de Conciliació Familiar, que era més restrictiva, i ara part d’aquest article queda “de facto” derogat per l’entrada en vigor del nou redactat de l’EBEP, una llei bàsica d’obligat compliment per a totes les administracions.

És per això que l’administració penitenciària es veurà obligada a autoritzar als treballadors penitenciaris fins a 5 dies de permís per hospitalització o intervenció quirúrgica sense hospitalització i amb repòs, en cas de familiars de 1r grau.

També aquest nou redactat desmunta l’estratègia inventada per Funció Pública de les localitats limítrofes, ja que l’EBEP fa referència exclusivament a diferents localitats.

Recordem que UGTPRESONS ja vam aconseguir l’any 2018 un primer canvi de criteri en el gaudiment d’aquest permís, possibilitant des de les hores que els treballadors penitenciaris poguéssim gaudir-lo de manera discontínua, o sigui que el treballador pogués escollir els dies que el vol gaudir sempre dins dels 10 dies següents al fet causant.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca