Reunió grup de treball penitenciari

L’ADMINISTRACIÓ PRESENTA PROPOSTES INACCEPTABLES

Aquest matí hem celebrat la 1ª reunió de l’any del Grup de Treball Penitenciari en la que hem tractat dels següents importants punts.

PRÒRROGA PLURIANUAL DEL PRP

UGTPRESONS portàvem mesos demanant que es reactivessin les negociacions que es van suspendre sobtadament el mes de març com a conseqüència de la irrupció de l’actual crisi sanitària i així implementar un nou complement plurianual que substitueixi l’actual PRP que, recordem, va finalitzar el passat 31 de desembre.

Com ja vam informar UGTPRESONS apostem per implementar una nova modalitat de PRP que suposi que les quantitats econòmiques descomptades als treballadors que no compleixin amb el programa siguin distribuïdes entre els que sí ho fan, a més d’incorporar nous supòsits que no descomptarien.

Doncs bé, l’Administració ens ha lliurat avui una proposta bianual 2021-2022 en la línia que UGTPRESONS exigim, una part individual i una altra grupal, però que és del tot inacceptable ja que els requisits que planteja per optar a part del nou PRP es fan, de facto, inassolibles.

A grans trets la proposta de l’Administració passaria per:

  • Crear Grups diferenciats d’interior (dividits per centres, guàrdies i torns horaris), de rehabilitació (dividits per centres i cossos) i oficines (un únic grup per centre).
  • Crear un Nou Complement Individual amb idèntica quantitat que la que venim percebent fins ara però incrementada en un 0,9% tal i com determina la Llei de Pressupostos (fins els 386,46€ trimestrals), que s’abonaria trimestralment.
  • Crear un Nou Complement Grupal dividit en 2 trams:
    • El 1r constituït per les quantitats del Complement Individual descomptades als treballadors que no compleixin el programa i que es repartiria trimestralment entre els integrants del grup corresponent que sí el compleixen.
    • I el 2n, d’imports de 360€ per l’any 2021 i de 420€ per al 2022, que s’abonaria a final de cada any.

Fins aquí podria tractar-se d’una proposta interessant, però no és així ja que:

  • Per optar al Nou Complement Individual s’endureixen els percentatges que es descompten per absència i per retards, que passarien a ser de 15 minuts, en comptes dels 30 minuts com fins ara, i s’aplicarien descomptes “especials” quan les absències coincideixen en dies festius intersetmanals i més durs encara si es tracta de festius “assenyalats”.
  • Per optar a la part corresponent del 1r tram del Nou Complement Grupal (la part que es descompta a la resta), no es poden superar les 5 absències justificades al mes. O sigui que si fas vacances o demanes dies no el cobres.
  • Per optar a la part corresponent del 2n tram del Nou Complement Grupal, el Grup en el que tothom estarà encabit haurà de complir uns percentatges d’absència grupals “draconians”, a més de reduir-se la contractació de reforços i de serveis extraordinaris.

Capítol a part mereix el fet que les quantitats d’aquest segon tram les vulguin treure d’una partida que ja és nostra, l’anomenada “Bufanda”. El complement de productivitat que començarem a recuperar aquest 2021 gràcies a l’Acord que vam signar UGT i Ccoo l’11 de desembre de 2018. Evidentment no subvencionarem nosaltres el nou complement. Són dues partides diferents.

Resumint, una proposta inadmissible que UGTPRESONS hem rebutjat de ple, i hem exigit un replantejament total de la proposta, advertint que només acceptaríem el Nou PRP si:

  • El Nou Complement Individual incorporés més supòsits que no penalitzessin (malalties greus, les provocades per la COVID i les indisposicions sobrevingudes durant el treball, etc…) i recalculessin els percentatges de penalització per cada jornada no treballada, ja sigui o no festiva.
  • El cobrament del 1r tram del Nou Complement Grupal no estigués lligat a cap absència justificada.
  • El cobrament del 2n tram del Nou Complement Grupal no estigués lligat al compliment d’uns objectius col·lectius d’absència impossibles i, sobretot, que la partida destinada a aquest segon tram surti d’un altre lloc diferent que no de la nostra pròpia butxaca, ja que la Bufanda és un complement individual.

BASES OPOSICIONS TÈCNICS ESPECIALISTES

Aquest ha estat el segon punt de discrepància que avui s’ha tractat.

L’Administració ens ha presentat un esquema de proposta de bases de la convocatòria del cos de Tècnics Especialistes inadmissible i que us detallem:

Fase d’oposició:

  • Examen Part General50 preguntes tipus test en el torn lliure i pendent de concretar la puntuació, així com la reducció del temari i el nombre de preguntes del torn de promoció interna.
  • Examen Part Específica50 preguntes tipus test en el torn lliure i pendent de concretar la puntuació, així com la reducció del temari i el nombre de preguntes del torn de promoció interna.
  • Prova FísicaEliminatòria i composada de 3 exercicis. Puntuaria fins a 30 punts i seria necessari obtenir un mínim de 5 punts a cada exercici per superar-la.
  • Examen de Català i Castellà: Per a aquells que no acreditin el nivell.
  • Entrevista: De caràcter no eliminatori. La puntuació encara per determinar.
  • Prova Mèdica.

Fase de Concurs:

  • En aquesta fase l’Administració pretén que es puntuïn, a banda dels Serveis Prestats, el Català, els Idiomes i l’Actic.
  • Formació i Pràctiques als centres.

En resum. Unes bases INFUMABLES i INACCEPTABLES.

UGTPRESONS hem deixat clar que aquestes bases no tindran el nostre recolzament, no només perquè contenen proves, com l’entrevista, que no han aparegut a processos recentment publicats com el d’educadors, sinó perquè no contemplen cap element “diferenciador” per als nostres interins.

UGTPRESONS volem trobar fórmules que protegeixin i afavoreixin que els nostres interins puguin optar clarament a consolidar el seu lloc de treball, això sí, protegint les bases d’impugnacions judicials posteriors.

És per això que UGTPRESONS hem demanat que, buscant les fórmules legals necessàries, les bases tinguin la següent estructura per al personal interí:

  • Reducció parcial dels temaris en les Parts General i Específica.
  • Que les preguntes errònies no descomptin (en aquest cas per a tots els participants).
  • Exempció de la Prova Física
  • Supressió amb caràcter general de l’Entrevista.
  • Exempció de la prova mèdica.
  • Increment de la Fase de Concurs fins el 40% de la totalitat del procés.
  • A la Fase de Concurs només es puntuarà els Serveis Prestats com a Tècnic Especialista.
  • Exempció de la Formació i de les Pràctiques als centres.

L’Administració ha pres nota de les nostres demandes i ens convocarà a una reunió la propera setmana per continuar parlant de les bases ja que tenen la intenció d’enviar–les el més aviat possible a Funció Pública el més aviat possible.

BASES BORSA DE TREBALL REHABILITACIÓ

Tercer punt de disconformitat absoluta.

L’Administració recupera ara el seu interès per crear una Borsa de Treball de Rehabilitació per tal de dotar amb celeritat els llocs de vacants i les substitucions que siguin necessaris cobrir, sense haver de passar per les eternes publicacions a l’Atri.

I ens ha lliurat un document/proposta que UGTPRESONS hem rebutjat immediatament, ja que col·loca als nostres interins en una situació d’atur potencial.

L’Administració pretén conformar aquesta Borsa de Treball creant els següents 3 Grups diferenciats que actuarien amb preferència un sobre els altres:

  • Grup 1: Estaria constituït per les persones que hagin superat una oposició sense haver obtingut plaça.
  • Grup 2: Constituït pels interins que tinguin més de 6 mesos d’antiguitat i que hagin estat seleccionats per l’Atri.
  • Grup 3: Constituït pels participants que superin els anuncis que es publiquin per accedir a aquesta Borsa de Treball de Rehabilitació.

Només observant com vol l’Administració que estiguin constituïts i organitzats els grups, es pot comprovar que quan es produeixi algun cessament d’algun dels nostres interins per un reingrés des de l’excedència, o per finalització de contracte o substitució, aquests estarien fora del Grup 1 i, amb sort, si es van incorporar superant un procés d’Atri se’ls situaria al Grup 2. De manera que la seva recol·locació seria “de facto” impossible.

Malauradament els sindicats Csif i Ccoo han manifestat estar d’acord amb els Grups i, conseqüentment, han decidit formar tàndem amb l’Administració per fer una neteja d’interins paulatina però sistemàtica.

I per rebrar el Csif i Catac han demanat que en aquesta Borsa s’incorpori també al personal de Justícia Juvenil. Impresionant!!!

L’Administració ha demanat que fem aportacions per escrit al document i que el discutirem en les properes setmanes.

UGTPRESONS apel·lem als altres sindicats a que reconsiderin les seves postures i rectifiquin, ja que el que haurien de fer és PROTEGIR als nostres interins i no col·laborar servilment amb l’Administració.

OPOSICIONS I CONCURS EDUCADORS I RECOL·LOCACIÓ INTERINS CESSATS

Les resolucions dels dos processos es faran com estava previst al llarg del més de febrer, i pel que fa a l’elecció del lloc de treball de l’oposició estan barallant diferents fórmules per realitzar-la, des de l’acte públic presencial a una elecció telemàtica per streaming.

Pel que fa a la recol·locació del interins que es veuran cessats pels dos processos, UGTPRESONS hem deixat clar que aquesta s’ha de produir per estricta antiguitat. L’Administració ha manifestat que ens convocarà a una reunió específica que celebrarem a la segona quinzena d’aquest mes de gener.

CONCURS DE TRASLLATS I COMANDAMENTS

Concurs de Tècnics Especialistes
Es manté el calendari i la previsió és que negociem les bases tant bon punt tanquem les de les oposicions i que la convocatòria es faci el proper mes de febrer.

Concurs de Comandaments General
La Junta de Mèrits es reunirà demà i a finals de gener tindran el resultat de les proves dels Caps de Servei i al febrer es publicaran el llistat provisional de mèrits.

Concurs de Puig de les Basses
Dilluns vinent es reunirà la Junta de Mèrits i es publicarà un nou llistat definitiu.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca