Reunió monogràfica campanya vacunació anticovid

Fa uns minuts hem celebrat la reunió urgent que UGTPRESONS hem demanat aquest mateix matí per tal d’aclarir els detalls de la campanya de vacunació que demà divendres s’inicia i que ha d’incloure a tots els professionals que treballen a centres penitenciaris.

El Secretari de Mesures Penals, Amand Calderó, ens ha informat que a la darrera reunió del Procicat van demanar que s’incorporés el més aviat possible als professionals que treballen a centres penitenciaris entre els col·lectius susceptibles de ser vacunats a curt termini i, ahir mateix, els responsables del Departament de Salut van acordar incloure’ns a la campanya inicial de vacunació.

Ens ha comunicat que degut a que l’Àrea de Salut de la Regió Metropolitana Sud és la que té més disponibilitat de vacunes, s’inocularà la 1a vacuna als professionals sanitaris de Brians 1 i Brians 2, i als professionals penitenciaris assignats a les Infermeries d’aquests centres, a la Unitat Hospitalària de Brians 1, a l’Hospital Penitenciari de Terrassa Departament de Salut Mental de Brians 2.

Seran els directors dels centres els qui hauran d’elaborar una llista rigorosa de tots aquests professionals i traslladar-la al Departament de Salut per a la vacunació.

Serà posteriorment, tot i no concretar calendari, quan s’estendrà la vacunació a la resta de centres i professionals, ja que dependrà de la disponibilitat de vacunes que tinguin les diferents àrees de Salut de Catalunya.

UGTPRESONS hem manifestat que, tot i tractar-se d’una excel·lent notícia, aquesta campanya de vacunació només tindrà resultats positius si es treballa amb rapidesa i agilitat i es fa extensiva amb celeritat a tots aquells professionals que voluntàriament decideixin vacunar-se, i hem demanat el següent itinerari:

  • Vacunació immediata i simultània de tots els professionals assignats als mòduls COVID, Infermeries i Unitats Hospitalàries de la resta de centres de Catalunya.
  • Vacunació dels professionals no assignats però que hagin de prestar serveis puntualment a aquests Departaments.
  • Vacunació dels professionals assignats als Departaments de Comunicacions, Ingressos, Centres Oberts i Moduls Semioberts.
  • Calendari detallat de la vacunació massiva per a la resta de professionals penitenciaris.

El Secretari de Mesures s’ha compromès a parlar immediatament amb el Departament de Salut per fer extensiva la vacunació a tots els professionals assignats als mateixos mòduls “COVID” de tots els centres penitenciaris i a negociar un calendari general de vacunació que ens comunicarà en quant estigui elaborat.

En relació a les proves de tests massius, aquests es duran a terme previsiblement a la 2a quinzena d’aquest mes de gener, i inicialment es faran PCR i no proves d’antígens ja que les primeres estadísticament donen menys falsos negatius.

Per últim UGTPRESONS considerem que aquesta eina que ja tenim a la nostra disposició pot ser la més eficaç per protegir la nostra salut i la dels nostres familiars i, per això, i tot i ser una opció totalment voluntària, apel·lem a la responsabilitat de tots els professionals penitenciaris i us animem a tots a vacunar-vos.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca