El Departament posa en risc la salut dels professionals

UGT Presons, sindicat majoritari a l’àmbit penitenciari, denuncia que la Consellera de Justícia abandona a la seva sort als professionals penitenciaris en negar-se a establir mesures de protecció per als professionals penitenciaris

UGTPRESONS denunciem que la irresponsabilitat demostrada per la Consellera del Departament de Justícia, Ester Capella, i pel Secretari de Mesures Penals, Amand Calderó, en la gestió de la greu crisi sanitària que assota els centres penitenciaris catalans, està posant en perill la prestació d’un servei essencial com el penitenciari.

La nefasta política de personal que porta duent a terme l’administració penitenciària els darrers anys, permetent un dèficit de 291 treballadors segons les dades reconegudes per ella mateixa, juntament amb la ceguera malaltissa en no reconèixer la gravetat de l’actual situació i negar-se sistemàticament a implementar mesures “anti COVID” de protecció des professionals penitenciaris, està portant al límit la cobertura del servei als centres penitenciaris.

En concret denunciem que tant la Consellera del Departament de Justícia com el Secretari de Mesures, malgrat haver de confinar centres sencers per contagi generalitzat de població reclusa i dels treballadors, o conèixer que oficines senceres es queden sense efectius per tenir tots els seus treballadors confinats, o que equips complerts de professionals de rehabilitació també es troben confinats per la COVID 19, es resisteixen incomprensiblement a establir mesures de desconcentració de personal i de torns horaris diferenciats, en la línia de les recomanacions que dicten tant les autoritats sanitàries com el propi Govern de la generalitat en funcions.

UGTPRESONS denunciem que la gestió que està fent l’administració penitenciària d’aquesta crisi, infravalorant les greus situacions que s’estan produint als centres o, fins i tot en ocasions, negant-les, està provocant que els contagis i confinaments de professionals s’agreugin i es concentrin en àrees i espais determinats, “ajudant” així a precaritzar el servei i posant en perill la salut dels professionals penitenciaris.

UGTPRESONS exigim a la màxima responsable del Departament de Justícia, Sra. Ester Capella, i al Secretari de Mesures Penals, Amand Calderó, un canvi en la seva esbiaixada gestió d’aquesta crisi sanitària, que protegeixi d’una vegada als professionals penitenciaris amb l’establiment de mesures de desconcentració de personal que impedeixin el confinament generalitzat de tots els treballadors d’una mateixa àrea.

UGTPRESONS

Barcelona, 5 de febrer de 2021

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca