Exigim que es tractin el símptomes post-vacunes com a malaltia professional

Sra. Rosa Mª Pérez Vallverdú
Subdirectora General de RR.HH. i Econòmics
Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima
C/ Del Foc 57, 08038 – Barcelona

Benvolguda,

La campanya de vacunació generalitzada que es va iniciar el passat dimarts, reclamada amb insistència per UGTPRESONS els darrers mesos, havia de tenir com a principal objectiu la protecció dels professionals penitenciaris i, per extensió, la dels seus familiars i contactes més estrets.

L’interès principal de l’Administració Penitenciària però, era clarament un altre, el de tallar amb urgència la sagnia que suposava per a la prestació del servei l’elevat índex de baixes laborals directament relacionades amb els contagis.

La conscienciació demostrada per part de totes les treballadores i treballadors penitenciaris ha fet que, a falta de tenir dades definitives, una part importantíssima de tots ells s’hagin vacunat, evidenciant de manera molt generalitzada que som un col·lectiu responsable.

No obstant, els efectes secundaris que ha provocat la inoculació d’aquesta vacuna en bona part de la plantilla, amb símptomes que van des dels lleus als més greus, ha ocasionat que molts professionals penitenciaris s’hagin vist impossibilitats per prestar servei durant unes hores o, fins i tot, alguns dies.

Aquestes absències, per UGTPRESONS absolutament justificades, estan sent tractades de manera molt diferent segons el centre penitenciari i, mentre algun centre no les qüestiona, altres les posen en entredit i demanen el retorn de les hores deixades de treballar, a més d’amenaçar amb la reducció del PRP.

UGTPRESONSsindicat majoritari a l’àmbit penitenciari, considerem que aquestes absències no poden tenir un altre tractament que el de “malaltia professional” i per tant, no poden comportar reducció de PRP i, per això, li demano que doni les instruccions pertinents als centres en aquest sentit.

També volem traslladar-li la nostra repulsa a les actituds poc empàtiques d’algunes direccions de centres que, considerant aquestes absències post-vacunació com no justificades, deixen entreveure una clara desconfiança vers els seus treballadors.

Atentament,

Xavier Martínez Martí
Responsable del Sindicat Professional de Presons de la UGT de Catalunya

Barcelona, 15 de febrer de 2021

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca