Incidents molt greus al DERT

Aquest passat divendres 19 de febrer, un intern del Dert que arrossega un llarg historial per faltes molt greus, va intentar apunyalar als companys que estaven de servei al departament, amenaçant-los amb un boli manipulat a cada mà. Arran dels fets un company va haver de ser atès a la mútua.

Ahir dia 21, una altra vegada al Dert, es va activar un codi 2. En aquesta ocasió, un altre intern molt agressiu va fer necessari que els companys haguessin d’entrar amb els EPIS per poder reduir-lo, davant l’extrema violència que presentava l’intern.

Per si no fos poc, una estona després, el mateix intern que va provocar els incidents de divendres, va inundar la cel.la al dert i, com que no volia sortir i es mostrava molt agressiu, els companys novament van haver d’actuar amb els EPIS per poder reduir-lo.

Avui dia 22 i en el moment de redactar aquesta nota, s’ha activat una altra vegada un codi 2 al Dert.

UGTPRESONS volem primerament felicitar els companys per la seva professionalitat i per les seves actuacions, gràcies a les quals, tots aquests incidents han estat reconduïts sense més incidències i sortosament, sense haver de lamentar cap desgràcia personal.

UGTPRESONS volem, per altra banda, denunciar l’erràtica gestió del Dert de Lledoners i dels professionals que hi treballen. Ara toca canviar a tots els cusis, companys tots ells amb una dilatada experiència i professionalitat, que pel que sembla ara no ho fan bé i seran deportats a mòduls ordinaris. Després els hi tocarà als funcionaris… Què pretén la direcció?? Així és com la Direcció valora els seus professionals.

Potser el que hauria de fer la direcció és una mica d’autocrítica i reflexionar sobre el perquè de tants aldarulls, atacs i manca total de respecte envers els seus treballadors. Considerem vergonyós que en lloc de recolzar i reconèixer la tasca dels treballadors d’un departament tan delicat i difícil de gestionar com és el Dert, estiguin més en la línia de perseguir-los, com ja va passar malauradament amb els dos companys cap de servei per una immobilització al DERT el passat gener.

Això sí, la direcció actua de manera impecable a l’hora de facilitar que el Sirecovi visités, casualment el mateix passat divendres, a l’exemplar intern que va intentar apunyalar als companys aquell dia i que, posteriorment ahir, va tornar a protagonitzar greus incidents.

Si la direcció del centre el que vol, és causar desànim i desconcert entre els funcionaris, el camí que ha agafat és el correcte. Veurem com acaba tot plegat.

Des d’UGTPRESONS, exigim unes polítiques clares respecte de la gestió del centre.

No volem acabar sense EXIGIR al departament que d’una vegada per totes se’ns consideri agents de l’autoritat i que cap agressió quedi impune.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca