Reunió amb la Direcció

Assisteixen, per part de la direcció, el Director, la Secretària Tècnica Jurídica, el Sots director de Tractament, el Sots director de règim interior, la Gerent i la Cap de suport als equips directius. Per la part social UGT i CCOO.

COVID 19

El director comença la reunió donant detalls del recent confinament del mòdul 4, que es va produir ahir dilluns, en detectar-se dos interns positius que avui han sumat un total de 6. Aquest mati s’ ha sotmés a proves PCR a tots els interns i estem a l’espera de resultats. Els casos positius han estat conduits als espais habilitats a altres centres. Malgrat tenim ara aquest brot al centre ens hem de congratular que pràcticament no tenim casos de COVID ni entre els interns ni entre la plantilla.

Seguint amb la pandèmia, se’ns informa que aquesta setmana començaran a vacunar els interns que compleixin amb els requisits d’edat i salut que permet la vacuna AstraZeneca. Els més grans de 55 anys, tant interns com plantilla, seran vacunats tan bon punt arribin les dosis, però hores d’ara es desconeix la data, malgrat es creu que serà en poques setmanes.

Ens informen que si algun professional no s’ha vacunat i ho vol fer, s’ha de dirigir a direcció i informar-ho, ja que quan hi hagi un grup de persones que gastin un vial (aprox. 10 persones) es podria fer una vacunació d’aquest grup.

Pel que fa la vacunació dels interns i, tenint en compte els efectes secundaris que provoca, es farà de manera que no es posi en perill el desenvolupament dels serveis essencials, com destins, cuina, etc.

Pel que fa les baixes al centre, ara en tenim 90, entre totes les àrees, dels quals uns 70 corresponen a personal d’interior i la resta a tractament i oficines

OBRES

És evident per a qualsevol persona que entra al centre que les obres van, per fi, a bon ritme. La fase 0, que abarca tot l’edifici d’administració i oficines es preveu finalitzar-lo cap a finals de març. La fase 1, que engloba el MR1, tota l’àrea de tractament i els voltants de la infermeria i el DAE, es calcula que podria estar enllestida cap a finals juliol. La reforma de les teulades del MR1 es completará amb una reforma total de l’interior del mòdul, cel.les, espais comuns, dutxes, menjador, etc.

UGTPRESONS manifestem que cal organitzar millor l’entrada dels treballadors de les obres, ja que se solapen amb el personal que entra a treballar i genera moments complicats a porta principal. La direcció està d’acord en solucionar-ho.

Ja s’ha autoritzat per part de l’Ajuntament de La Roca els permisos d’obres per les aigues residuals, que és l’altre gran problema del centre.

Després de molts i molts anys de reclamacions, per fi podem celebrar que les obres de la malmesa carretera d’accés al centre començaran el proper mes de març i suposaran una renovació integral del paviment, vorals, senyalització i millores globals. Caldrà fer, amb permís de la pandèmia, una gran festa d’inauguració després de tants malsons que ens ha donat aquest vial. Es calcula que les obres poden durar uns tres mesos.

Les impermeabilitzacions de les teulades permetrà arreglar convenientment els sostres que, com a comunicacions, han caigut i podrien haver provocat una desgràcia sobre alguna persona.

UNITAT DE SEGURETAT INTERIOR (USI)

Una de les novetats que se’ns comenta a la reunió és la creació d’una unitat de seguretat interior, que ja funciona en altres centres i que te com a missió ajudar la subdirecció de règim interior en aspectes de seguretat que, per motius obvis, no detallarem aqui però si podem avançar que abarcarà diverses unitats i serveis i intentarà resoldres molts aspectes de seguretat amb els que diàriament convivim a la feina. Es tracta d’una unitat que estarà situada a l’antic espai de recursos humans (que es quedarà on estan ara) i que està regulada per la Secretaria. Estarà formada per un CUSI i dos GAMV de mati i un de tarda que seran assignats per la direcció. UGTPRESONS hem manifestat que cal transparència pel que fa al procediment per ocupar les places però la direcció manifesta que en no tractar-se de GAMP i per la singularitat de les places i la confiança i vàlua que es necessita el personal assignat serà determinat per la direccio del centre de la mateixa manera que són ells els que assignen caps d’unitat o funcionaris a una unitat o una altra, en exercici de les seves potestats.

UGTPRESONS manifestem que aquesta nova unitat no pot suposar la pèrdua de places als altres mòduls i ens aseguren que s’ha demanat un increment de personal a la Secretaria.

També ens informen que s’està estudiant la creació de macro àrees de treball que evitin l’encapsulament de personal en unitats petites que impedeix moure’ls quan les necessitats del servei ho aconsellen. En aquest sentit s’estudiarà la creació d’una àrea funcional que englobi comunicacions, primer accés i peculi però que actualment és només es fase d’estudi. Als centres de més recent construcció aquestes àrees ja operen. Cas que es faci volen comptar amb les organitzacions sindicals per aportar idees i informar-nos convenientment. UGTPRESONS hem deixat clar que si es crea, l’accés a aquestes places han de ser convocades públicament i per concursillo pel que fa a GAMP. El que sí s’ha creat ja és la plaça de Cap de comunicacions de dilluns a divendres atès que hi ha hagut un gran increment de feina en aquest departament entre setmana.

El concursillo d’àrees mixtes prestacions i oficines es convocarà un cop quedin resoltes de comissions de servei que s’han convocat com a conseqüència del concurs estatal i on han participat diversos companys.

CURSOS CEJFE

UGTPRESONS hem plantejat un problema que ha sorgit. Fins abans de la pandèmia, el personal podia sol.licitar un curs al Centre d’Estudis i hi assistia presencialment. Però ara la modalitat és on-line, la qual cosa provoca que quan el curs necessita la concurrència dels treballadors davant d’un ordinador per assistir a la sessió teòrica se’ns planteja el problema de com organitzar el servei i on fer la sessió. Ens comenten que habilitaran una sala amb conexió i cal veure com organitzar el servei mentre dura la formació. El que no veuen viable és que de cop desapareguin molts funcionaris dels mòduls per assistir a una formació i que caldrà veure quina afectació tindrà. UGTPRESONS demanem que ho facin com vulguin, però que cal garantir l´accés del personal a la formació i que tinguin en compte que abans qui tenia formació faltava gran part del servei i que ara no passarà; per tant, que ho tinguin en compte.

MANTENIMENT GENERAL

UGTPRESONS hem insistit molt en l’estat lamentable del mòdul 8, que suposa un perill real pels treballadors i interns. La direcció informa que s’ha fet una gran obra global al departament que suposa la millora dels problemes estructurals derivats.

La Gerent informa que s’han fet tres grans auditories per part de la nova adjudicatària del manteniment del centre: climatització, seguretat i sistemes antiincendis i que ara falta calendaritzar les obres més urgents.

També s’han reparat totes les cel.les que estaven inutilitzades i el sistema subterrani de calefacció, així com els problemes d’interfonia i llums del MSOB. Resta pendent reparar el terra de cuina, que rellisca, i el malmés del DERT.

S’ha posat en marxa una aula de formació a la zona de tallers per tal que els interns aconsegueixin la titulació oficla en hosteleria.

Pel que fa les videotrucades seguim tenint problemes per les deficiències en cobertura dins els mòduls però esperen que se sol.lucionarà ja que el sistema actual de fer-les a la tercer planta no és viable ni segur i això s’ha d’acabar. Sembla ser que la Secretaria farà un replantejament del sistema i dictarà una nova normativa ja que aquestes trucades han vingut per quedar-se.

UGTPRESONS instem a que es busqui una solució que compagini el dret de l’intern amb la nostra seguretat i que a més a més no impliqui un sobreesforç pels companys de comunicacions.

UGTPRESONS hem instat que es controli el bus de cap de setmana i si cal ajustar horaris es faci per evitar que els treballadors no arribin a temps dels recomptes i que s’instali un ordinador amb SIPC al búnker exterior del MSOB per poder identificar correctament els interns que hi passen.

ALTRES ASSUMPTES

El SRI informa que es reactivaran les GAPS amb les mesures de seguretat adequades i amb un possible canvi organitzatiu.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca