Reunió de seguiment mesures Covid

Avui hem mantingut una nova reunió per discutir les mesures que l’administració està establint per mitigar l’impacte de la Covid 19 al nostre àmbit penitenciari.

Amb caràcter previ UGTPRESONS hem exigit la convocatòria urgent d’una reunió per tractar les condicions del nou PRP així com per iniciar les negociacions de la Jubilació Anticipada i de les bases del concurs de Tècnics Especialistes.

Considerem que, tot i que tractar qüestions relacionades amb l’actual crisi sanitària és necessari, és imprescindible abordar amb urgència aquests 3 temes.

CRISI SANITÀRIA I CONFINAMENT DEL CP DONES

22 d’un total de 171 professionals són els que es troben actualment confinats per positius confirmats o contacte directe. I si detallem més els números, gairebé el 20% dels professionals de règim interior (hi ha una dotació de 109) es troben confinats. Aquest és el trist rècord que s’ha aconseguit al CP Dones com a conseqüència de les laxes mesures que s’estan aplicant als nostres centres penitenciaris i que s’origina pel contagi d’una interna en realitzar un vis a vis.

UGTPRESONS hem denunciat que malgrat la gravetat d’un centre que es troba encara immers en una crisis sanitària innegable ja s’estan programant de nou els Vis a Vis, i hem exigit que es replantegi aquesta mesura i que la prudència i la seguretat imperi per sobre de qualsevol altre criteri.

I més quan a més d’aquests 22 companys hi ha 27 més de baixa laboral per altres motius. O sigui que hi ha gairebé un 30% de la plantilla total de baixa laboral.

L’Administració ens ha confirmat que encara no ha aixecat la prohibició dels Vis a Vis al CP Dones i que s’informarà del que denunciem.

VIDEOTRUCADES DELS INTERNS

UGTPRESONS hem demanat que els espais habilitats per a que els interns puguin comunicar per videotrucada amb els seus familiars garanteixin la seva privacitat, i no tant pel fet que estiguem interessats en que així sigui, sinó per tal d’evitar que hi hagi interns que acusin als funcionaris assignats a la gestió d’aquestes videotrucades d’escoltar converses privades i puguin presentar denúncies.

L’Administració accepta la nostra argumentació i comunica que en el protocol que estan elaborant de les videotrucades inclouran la de garantir la privacitat de la comunicació per garantir també la seguretat jurídica dels treballadors.

HORARIS REHABILITACIÓ, OFICINES I CANVIS DE SERVEI INTERIOR

L’Administració continua sense moure’s ni un mil·límetre i manté les propostes horàries per rehabilitació i oficines que ens va presentar el 23 de desembre.

UGTPRESONS mantenim el nostre rebuig a aquests horaris i, a la vegada, hem exigit que la manca d’acord per a aquests col·lectius no afecti a l’àmbit d’interior, de manera que hem insistit en l’alliberament total dels canvis de servei.

L’Administració es ratifica en les seves propostes horàries pels col·lectius de rehabilitació i oficines i ens ha comunicat que en els propers dies ens donarà resposta sobre els canvis de servei del personal de règim interior.

CALENDARI DE VACUNACIONS ALS CENTRES

UGTPRESONS insistim en la necessitat d’iniciar una campanya generalitzada de vacunació per a tots els professionals penitenciaris. Tot i entendre les dificultats existents per la manca de subministrament de les vacunes, considerem que el Departament de Justícia ha de ser incisiu allà on pertoqui per exigir una vacunació massiva de tot el personal penitenciari que signifiqui la pràctica eradicació d’aquesta malaltia a l’interior dels centres penitenciaris.

I més quan el Conseller d’Interior escriu articles a mitjans de comunicació exigint una vacunació massiva per als cossos d’emergència i de seguretat cosa que no es fa des del Departament de Justícia per al col·lectiu penitenciari.

UGTPRESONS vam denunciar el fet que el personal de baixa laboral restés exclòs de la possibilitat de vacunar-se i se’ns ha confirmat que cap professional està ni estarà exclòs i ja han donat ordre per a que així sigui.

AUTOPRESA DE MOSTRES NASSALS DE PCR

UGTPRESONS hem criticat aquesta modalitat de preses de mostres ja que, encara que vingui amb l’aval del Departament de Salut, considerem que podria donar lloc a falsos positius i, més greu i perillós encara, falsos negatius.

No obstant com es tracta d’una decisió que no té marxa enrere i que s’iniciarà la propera setmana hem exigit:

  • Que es donin instruccions clares a les direccions dels centres per a que s’habilitin espais que evitin el risc de contaminació ambiental de les mostres.
  • Que les mostres siguin manipulades exclusivament per personal sanitari.
  • Que no s’exclogui cap treballador que es vulgui fer l’auto-test de manera voluntària, inclús aquells que ja han superat la malaltia, ja que no hi ha estudis científics que demostrin que els que han passat la malaltia no puguin recaure.
  • Que aquells treballadors que s’hagin de desplaçar a altres llocs per fer-se l’autotest, com els dels centres oberts, siguin compensats convenientment.

L’Administració assumeix que s’ha de garantir que les auto-mostres es facin en un espai segur i pel que fa a la compensació accepten la nostra demanda i manifesten que compensaran als treballadors que s’hagin de desplaçar.

En relació als professionals que hagin passat la COVID i la seva exclusió dels autotest, manifesten que el Departament de Salut considera que per aquests casos el PCR no és una prova fiable ja que poden donar falsos positius en tenir encara “traçabilitat”.

NOU PRP I JUBILACIÓ ANTICIPADA

En relació a la petició que UGTPRESONS hem fet a l’inici de la reunió de prioritzar les negociacions del PRP i de la Jubilació Anticipada, l’Administració ens ha comunicat que:

  • En relació al nou PRP ha estudiat la proposta que fa uns dies l’hi van fer arribar i que l’han enviat al Departament d’Economia i a la Direcció General de Funció Pública. Estan a l’espera de rebre una resposta, moment en que ens convocaran a una nova reunió per continuar la negociació.
  • Respecte a la Jubilació Anticipada, i una vegada finalitzades les reunions del grup tècnic, ens han convocat a una propera reunió el dia 10 de febrer per presentar-nos l’informe del resultat de les reunions d’aquest grup tècnic, i per a començar les negociacions.

Salut i cuideu-vos!

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca