S’inicia la vacunació massiva

UGTPRESONS FEM UNA CRIDA A QUE TOTS ENS VACUNEM

La insistència d’UGTPRESONS exigint la vacunació generalitzada de tots els professionals penitenciaris, amb escrits adreçats tant a la Consellera del Departament de Justícia com al Secretari de Mesures Penals, i demanant que l’Administració Penitenciària pressionés on fes falta per aconseguir avançar aquesta vacunació al calendari inicialment previst, ha donat resultat.

DEMÀ DIMARTS DIA 9 DE FEBRER S’INICIARÀ FINALMENT LA CAMPANYA MASSIVA I GENERALITZADA DE VACUNACIÓ DEL PERSONAL PENITENCIARI.

Dir-vos que la vacunació es durà a terme fins el proper dia 13 d’aquest mes en els propis centres penitenciaris i centres oberts, i que es farà en espais habilitats a l’efecte. A més actuarà en paral·lel amb la campanya de cribratge també massiu que, amb mostres d’autotest PCR per detectar positius, comença avui mateix als centres penitenciaris.

La vacunació es farà de dimarts a dissabte en torns de matí i tarda i el dissabte en el torn de matí, i els horaris els establiran de manera coordinada les direccions dels centres juntament amb els serveis sanitaris de cada centre.

Per poder accedir a la vacunació el personal s’haurà d’identificar obligatòriament amb la seva targeta sanitària ja què serà necessari registrar la seva història clínica, model de la vacuna i data de vacunació. La segona dosis s’inocularia entre les 10 o 12 setmanes posteriors i seran els serveis sanitaris dels centres els que comunicarien als treballadors quan se les haurien de posar.

Hi ha però un seguint supòsits que impedirà que hi hagi companys que puguin vacunar-se aquesta setmana:

  • Els que tinguin 56 anys complerts (qui tingui 55 anys i 11 mesos  podrà). 

Segons el Departament de Salut la variant de vacuna que hi ha ara disponible, la d’OXFORD-ASTRAZENECA, no és recomanable per als majors de 55 anys per la seva poca eficàcia. L’Administració ha manifestat que ja està treballant per a que aquests companys no hagin d’esperar a ser vacunats amb la seva franja d’edat i ho siguin amb la màxima celeritat possible.

  • Els professionals que actualment es troben en quarantena per positiu de COVID o que ja l’hagin superat.

Aquests companys s’hauran d’esperar els 90 dies preceptius que marca el Departament de Salut per poder vacunar-se.

  • Els professionals que es troben en quarantena per contacte estret.

Superada la quarantena seran vacunats amb la màxima celeritat possible.

UTPRESONS valorem positivament que per una vegada se’ns tracti amb caràcter preferent en relació a d’altres col·lectius, però, el fet que hi hagi companys inicialment exclosos no ens pot deixar satisfets, per això hem estat molt incisius alhora d’exigir que l’administració compleixi el seu compromís d’avançar al màxim la seva vacunació.

I més quan actualment tenim 1.417 professionals penitenciaris amb més de 55 anys, un 31% de la plantilla total, número elevadíssim que, de no trobar-se una solució urgent, continuaria vulnerable davant el virus.

UGTPRESONS hem demanat que l’Administració compensi el temps que hagin de destinar els treballadors i treballadores que no coincideixin amb cap de les jornades de vacunació programades.

També que es busquin fórmules ràpides per vacunar als companys que estiguin de baixa laboral i no puguin desplaçar-se al centre, així com als companys de reforç que es vagin incorporant al nostre sistema.

Per últim, UGTPRESONS volem remarcar la importància de que tots participem en aquest programa de vacunació massiu ja què considerem que és i serà l’eina més eficaç que tindrem per protegir-nos del virus, a més que ens permetrà indirectament protegir a tercers.

Salut i cuideu-vos!

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca