Èxit jurídic, permís per hospitalització

L’ADMINISTRACIÓ OBLIGADA A DEIXAR D’INTERPRETAR RESTRICTIVAMENT EL CONCEPTE DE LOCALITAT A EFECTES DELS DIES DE PERMÍS

UGTPRESONS hem interposat centenars de recursos tant en via administrativa com judicial denunciant la interpretació absolutament restrictiva que feia l’administració penitenciària del concepte de localitat, ja que tant l’article 19 de la Llei 8/2006 de Conciliació Familiar i Laboral, com el nou article 48.a) del RDL 5/2015 de l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic (EBEP), fan referència exclusivament a “LOCALITAT”, sense especificar res més.

El seu “invent” de localitat limítrofa ha impossibilitat durant anys que centenars de treballadors poguessin gaudir dels 4 dies que els hi pertocaven, limitant així la possibilitat d’aquests de tenir cura dels seus familiars, però això s’ha acabat.

Després d’anys de lluita judicial i diversos pronunciaments judicials coincidents amb el que UGTPRESONS sempre hem defensat, la Secretària General del Departament de Justícia, màxima responsable en matèria de personal de tot el Departament, inclòs evidentment el personal penitenciari, ha emès una resolució admetent l’obligatorietat de canviar el criteri restrictiu que venien aplicant i assumint que a partir d’ara s’interpreti de manera “literal” el terme localitat.

Textualment la resolució diu que:

“… cal reconsiderar el criteri que es venia aplicant i es modifica en el sentit d’interpretar de forma literal el concepte localitat, sense fer distincions o valoracions sobre la distància o sobre la possibilitat que els municipis els nuclis urbans dels quals estiguin units sense solució de continuïtat per raons urbanístiques o similars i que disposin de serveis de transports urbans col·lectius comuns es puguin considerar la mateixa localitat, en consonància amb els darrers pronunciaments judicials.”

Això és especialment rellevant pels companys i companyes de Brians 1 i 2, Quatre Camins i Joves Quatre Camins, i de Mas d’Enric, ja que l’administració penitenciària els negava els 4 dies de permís quan els familiars eren hospitalitzats a Martorell, Granollers o Tarragona, cosa que a partir d’ara no podrà fer.

UGTPRESONS defensarem els drets dels nostres afiliats i afiliades allà on calgui, ja sigui a les meses de negociació o davant la justícia, i continuarem exigint un tracte just i proporcional a la tasca essencial i necessària que fem.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca