No hi haurà nou Centre Preventius a BCN

EL DEPARTAMENT DE JUSTÍCIA ES TREU DEFINITIVAMENT LA CARETA i ANUNCIA QUE NO HI HAURÀ NOU CENTRE DE PREVENTIUS A BARCELONA EN SUBSTITUCIÓ DE LA MODEL

Quan UGTPRESONS va decidir NO signar l’Acord de Tancament de la Model ja vam advertir a la resta de sindicats, que sí van signar el “CETOMAZO” (Csif, Ccoo i Catac), que amb el seu servilisme el que feien era trair a centenars de treballadors i treballadores acceptant el seu trasllat forçós a canvi de 4 euros.

UGTPRESONS vam defensar fins al darrer moment de la negociació una proposta amb 28 punts que consideraven indispensables per arribar a un acord, però sobretot ens vam mantenir en la defensa del lema que vam portar a les nombroses mobilitzacions convocades: “LA MODEL NO ES TANCA SENSE LA ZONA FRANCA”.

Malauradament, els altres sindicats no van aguantar la pressió i van acabar signant l’acord, demostrant una innocència inusitada en creure’s la paraula de l’Administració Penitenciària, que durant les setmanes que va durar la negociació els assegurava que es construiria un nou centre de preventius a Barcelona que substituiria la presó Model, malgrat l’evident context de crisi econòmica en el que estàvem i que continuem estant.

En aquella negociació el Departament de Justícia es va trobar un terreny abonat ja que al seu propi cinisme es va afegir la candidesa d’aquests sindicats, que van acabar acceptant una clàusula de prioritat de retorn per als centenars de companys traslladats forçosos, que hauria de fer reflexionar a molts, i que diu literalment:

“aquesta preferència de retorn es mantindrà fins a la construcció del nou centre de preventius de Barcelona”

Resumint, el que UGTPRESONS ja vam advertir s’ha acabat complint amb l’anunci ahir de la Consellera de Justícia d’un calendari que preveu el tancament del centre Obert 2 i de la presó de Dones els anys 2025 i 2027 respectivament i la construcció de dos nous centres per substituir-los, a la vegada que manifestava que no es construirà cap centre de preventius nou ja que aquesta funció ja l’està fent Brians 1.

Desgraciadament ja no hi ha marxa enrere, però esperem que d’aquest trist episodi alguns en treguin una lliçó, i és que només demostrant fermesa en la negociació es poden aconseguir millores laborals i aturar o minimitzar algunes de les iniciatives que l’Administració presenta.

Per part d’UGTPRESONS actuarem amb idèntica determinació quan s’hagin d’abordar les condicions del trasllat forçós dels companys i companyes dels centres Obert 2 i Dones.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca