Reunió amb la Direcció

Com ja és habitual des de l’inici de la pandèmia UGTPRESONS ens tornem a trobar sols a una reunió presencial amb la direcció, en aquest cas amb el gerent i el director. Com ja hem fet en altres ocasions, els fem saber que no ens agrada aquesta manera de procedir i tornem a reclamar que en futures reunions seria de vital importància que estiguéssim totes les seccions sindicals presents tal com es feia abans de la pandèmia, i que si per motius de distanciament social no és possible, hem de realitzar-les de manera telemàtica per videoconferència com es fa a tota l’administració en les reunions de treball amb els sindicats. No entenem aquesta negativa a normalitzar les reunions i evitar reunir-se amb tota la part social en conjunt, a no ser que es busquin altres objectius que els operatius.

El primer punt que UGTPRESONS hem posat sobre la taula ha estat el “concursillo”, ja que estem a finals de març i encara no en sabem res. La Direcció s’ha compromès a publicar el concurs horari immediatament, ja que estaven pendents de resoldre primer el procés de les comissions de servei que s’han atorgat durant aquests dies. Ens comuniquen que tenen la intenció de publicar el concurs horari el pròxim 6 d’abril.

UGTPRESONS denunciem el nombre elevat de permisos que la Direcció està autoritzant, tot i la situació actual, saturant i col·lapsant departaments com són els de Joves i Ingressos, ja que al tornar de permís han de passar un confinament i el centre no està preparat per absorbir aquest volum. La Direcció insisteix que fa dies que estan treballant i estudiant la possibilitat d’habilitar cel·les de confinament al mòdul 1. Creiem que són mesures insuficients, ja que a altres centres si s’ha limitat aquestes sortides per a evitar tant el col·lapse com a possibles riscos de contagi, mentre que aquí s’ha continuat aprovant, agreujant altres problemes com en el cas dels permisos que no han pogut ingressar en el CO Girona per motius d’aforament, havent de reubicar aquí els interns, fent encara més complexa la logística de confinament.

UGTPRESONS ha tornat a recordar a la Direcció que seria important instal·lar unes taquilles de manera de consigna per als permisos quan retornen, tal com tenen altres centres, per evitar el col·lapse i donar fluïdesa als departaments, a causa del nombre elevat de permisos que conflueixen. Des de la Direcció es comprometen a buscar solucions i entre altres coses sol·licitaran unes taquilles.

UGTPRESONS ha tornat a posar damunt de la taula la problemàtica de la cafeteria exterior, i el malestar que no la gestioni una empresa externa amb treballadors externs, i no pas amb interns. És rocambolesc, no només per la situació de la inversió de papers entre un funcionari i un intern a l’hora d’anar a dinar, sinó per la baixa qualitat del menjar, perquè el racionament és escàs, i per la poca varietat del menú.

Això cal afegir que els festius i caps de setmana en moltes ocasions no hi ha cuiner que supervisi la cuina, el fet de no tenir càmeres de seguretat que vetllin per la seguretat i la manipulació dels aliments. Cal recordar que els companys mengem aquí per no tenir opció a sortir del centre, i que a més és una zona molt delicada per la gran quantitat d’estris perillosos que no porten cap mena de control. La Direcció coincideix en la mala qualitat i presentació del menjar i es compromet a estudiar la instal.lació de càmeres de seguretat. També ens han informat que es durà a terme un recompte de les peces i estris de cafeteria, gestionat per serveis exteriors, per tenir un major control.

UGTPRESONS volem fer una proposta per evitar la problemàtica de molts dels arcs detectors, tant de mòduls i departaments, com de Tallers, on els interns manipulen moltes peces potencialment molt perilloses si entressin dins d’un mòdul. Pensem que una opció que facilitaria molt el control i l’escorcoll dels interns de Tallers és que aquests vagin uniformats amb roba de treball a l’efecte, sense reblons metàl·lics ni butxaques per facilitar d’aquesta manera, no només l’escorcoll policial, sinó també el control per l’arc detector. A la Direcció li ha semblat interessant la proposta i estudiran la possibilitat de dur-la a terme.

També hem rebut nombroses queixes dels companys cada vegada que truquen per telèfon al Centre ja que caldria configurar la centraleta perquè sigui més pràctic i comprensible poder ser derivat a RRHH i així descongestionar de feina a l’company de l’accés A2J.

A causa de la brevetat de la reunió no ha estat possible tractar més temes. UGTPRESONS us informarem tan bon punt tinguem notícies de la publicació del concurs horari.

Salut!

Secció Sindical d’UGTPRESONS al CP Puig de les Basses

Figueres, 29 de març de 2021

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca