Reunió Comissió de seguiment

CONCURS TRASLLATS I OPOSICIONS TÈCNICS ESPECIALISTES

Quan a les bases del concurs de trasllat, fa pràcticament un mes (el 17 de febrer) que l’Administració ens va comunicar que ens facilitarien un esborrany per tal de poder començar les negociacions d’aquestes. Avui ens han informat que no s’iniciaran fins a l’abril però sense concretar dates.

Pel que fa a les oposicions, ens informen que fins a la setmana vinent no tindran la informació referent a l’informe jurídic que ha d’elaborar l’assessoria jurídica del Departament, relacionat amb l’excepció de les proves físiques que qüestiona Funció Pública. Tot i que l’administració no ho manifesta obertament, tot sembla indicar que difícilment es complirà amb el calendari previst de fer les proves al juny i que probablement s’endarreriran fins al juliol o fins i tot al setembre.

RENOVACIONS D’INTERINS TÈCNICS ESPECIALISTES I REFORÇOS

L’Administració ens ha informat que a hores d’ara no te la informació i que la setmana vinent s’analitzaran les dades de cada Centre, per tenir una estimació de les necessitats de personal de cadascun d’ells.

 UGTPRESONS demanem la renovació de tots els reforços i substituts, actualment 84 i 289 respectivament, ja que entenem que davant de l’actual situació de precarietat de personal als Centres es mes que necessari.

OPOSICIONS EDUCADORS SOCIALS

L’Administració ens informa que han tingut més de 40 incidències a l’hora de rebre les instàncies dels participants que no han presentat correctament els documents indicant l’ordre de preferències. Per solucionar aquestes incidències enviaran immediatament un requeriment als afectats i esperant tenir-ho tot resolt aquest mateix divendres. Posteriorment, una vegada corregides totes les incidències, es faran públiques les eleccions de cada participant.

Per tot això, l’acte públic previst pel pròxim 26 de març s’endarrereix fins al 7 d’abril. La intenció és de fer tot el procés en aquest mateix dia en horari de matí i tarda. Al llarg d’aquesta setmana es farà pública la informació referent a aquest nou acte públic.

Pel que fa als requisits de recol·locació dels educadors interins quan cessin, a la darrera reunió no es va arribar a cap acord i per tant l’administració els marcarà unilateralment. Ens han comunicat que serà la setmana vinent que ens informaran de la seva decisió. Una vegada més els hem reiterat que UGTPRESONS només contempla estricte ordre d’antiguitat.

COMPENSACIÓ DE FESTIUS PERSONAL CAP DE SETMANA

UGTPRESONS hem denunciat que hi ha centres que no compensen al personal educador de cap de setmana amb dies de compensació de festiu malgrat tenir-ho acordat des del 14 d’abril de 2007.

Exigim per tat que s’apliqui el que legalment està establert en aquest Acord, signat per la mateixa Administració, ja que no dóna peu a una altra interpretació que no sigui la de donar els dies que corresponguin als afectats.

SERVEIS EXTRAORDINARIS

UGTPRESONS hem tornat a denunciar que hi ha centres, com per exemple al PHPT, que continuen compensant els serveis extraordinaris amb hores extres compensatòries, en lloc d’hores extres retribuïdes tal com està recollit a la Instrucció 3/2020 de 17 d’abril. Aquesta instrucció es va dictar precisament per evitar que els treballadors acumulin hores extres que acaben per dificultar encara més la cobertura de servei.

L’Administració va decidir oferir la possibilitat de fer hores extres retribuïdes per cobrir el servei per evitar que es formessin borses d’hores que després són de difícil gaudiment, i el fet que hi hagi centres on decideixin “compensar” en lloc de “pagar” només està generant problemes als centres.

UGTPRESONS hem tornat a defensar que la solució hauria de ser la contractació de més personal per tal de posar fi a la precarietat de les plantilles, però si no és així el que si exigim és que es compleixi amb el que està recollit a la instrucció esmentada.

L’Administració ens comenta que estudiarà de nou la situació als centres per tal d’esmenar aquesta situació.

ESTAT DE LICITACIÓ UNIFORMITAT. LLIURAMENT DE ROBA 

L’Administració ens informa que ja s’ha tramitat tant el contracte plurianual per poder garantir el subministrament per quatre anys, com el plec de clàusules amb les noves característiques tècniques i de materials. La previsió d’entrega del mateix està estipulada en un període aproximat d’uns sis mesos.

Hi haurà alguns canvis en la uniformitat, com substituir la camisa per un polo, no es donarà el jersei però si una nova jaqueta que serà tèrmica i tallavents, a més d’un nou model de botes. A més afegiran uns guants de millor qualitat, un porta guants i un clauer.

UGTPRESONS esperem que d’una vegada per totes l’administració compleixi amb els terminis previstos i puguem tenir un uniforme de qualitat.

CP. QUATRE CAMINS: SELECCIÓ DE PERSONAL DE LA USI

UGTPRESONS manifestem el nostre rebuig al sistema de provisió que es vol utilitzar i que no és res més que el digital de tota la vida. Exigim que si s’ha de crear un nou servei a qualsevol centre, el personal destinat a aquests llocs sigui seleccionat d’una manera pública i transparent que garanteixi que qualsevol treballador que així ho vulgui es pugui presentar i optar a les places.

GAUDIMENT DE DIES A LLEDONERS

UGTPRESONS denunciem que en aquest Centre alguns companys han vist com per necessitats de servei se’ls hi ha denegat dies de 2020, tot i estar dintre del termini autoritzat per la mateixa Secretaria per gaudir-los que recordem era fins al 15 de març.

L’Administració dóna excuses com que els afectats han estat molt temps de baixa o que no han repartit els seus dies al llarg de l’any, és a dir, no tenen arguments per denegar-los.

UGTPRESONS hem exigit com no pot ser d’una altra manera que als companys afectats se’ls faciliti poder gaudir dels dies a que legalment tenen dret.

DÈFICIT GSI A MAS D’ENRIC

UGTPRESONS denunciem un dèficit mínim de 16 Gsi al Centre, el que suposa en la pràctica que les guàrdies estiguin desequilibrades i que s’arribin a l’extrem que hi hagi nits que no es poden cobrir amb el mínim establert. L’Administració ens informa que el pròxim 1 d’abril s’incorporaran al Centre 11 Gsi per cobrir entre d’altres al personal que ha marxat al concurs de trasllats estatal, el que solucionarà parcialment aquest dèficit.

UGTPRESONS els hem manifestat que això no és així i que aquest 11 Gsi res tenen a veure amb les 16 places estructurals a les quals fem referència, i per tant continuem demanant que es doti de mes Gsi a aquest Centre.

PLA D’INVERSIÓ CP PONENT

L’Administració ens informa que, respecte a algunes obres i reformes pendents, aquest any es faran les actuacions pertinents respecte a la instal·lació de baixa tensió i que l’any vinent es farà tot el referent als sistemes de càmeres i interfonia.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca