Demanem aturar temporalment tots els procesos selectius …

Demanem a la Consellera aturar temporalment tots els processos selectius pendents de publicar

Honorable Ester Capella i Farré
Consellera de Justícia
C/ Del Foc 57, 08038 Barcelona

Honorable Senyora,

Com vostè és coneixedora, l’Acord de la Mesa General de Negociació de l’Empleat Públic de la Generalitat de Catalunya signat el 16 de juny de 2017 pel Govern i per la UGT i CCOO tenia com a objectiu, almenys per a la part social, traslladar a l’àmbit de la Generalitat el compromís estatal signat el 29 de març del mateix any d’estabilització dels professionals interins que desenvolupen tasques al sector públic reduint les altes taxes de temporalitat existents a les diferents administracions.

La part social consideràvem aquest Acord una eina bàsica per a l’estabilització dels milers d’interins que es troben en situació d’inestabilitat laboral des de fa molts anys, però, malauradament, l’Administració no compartia la mateixa sensibilitat, demostrant una postura impermeable a les propostes sindicals que hem anat presentant tant en matèria de model dels processos selectius com d’estructura de les seves bases, emparant-se en la legislació vigent i en sentències del Suprem.

Ara, però, l’escenari legislatiu podria canviar, tal i com ha anunciat públicament en diverses ocasions el nou Ministre de Política Territorial i Funció Pública, Miquel Iceta, que s’ha compromès a reduir l’actual taxa de temporalitat presentant modificacions legislatives abans de l’estiu com, per exemple, la de l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic.

Entenem que les modificacions legislatives que arribaran des de Madrid aniran encaminades a facilitar realment la consolidació dels seus llocs de treball a gairebé tot el personal interí que hi ha actualment, amb l’estabilització de les plantilles que això suposaria i seria inacceptable, a més d’imprudent, obviar-les.

Per tant, i per tot l’exposat, els sindicats representatius a l’àmbit dels Serveis Penitenciaris UGTPRESONS, CATAC i CCOO demanem que no es publiquin les convocatòries dels processos selectius encara no publicats ni convocats del nostre sector com la de Tècnics Especialistes de Serveis Penitenciaris, Cos de Juristes i Cos de Treballadors Socials, fins que no es produeixin les modificacions legislatives anunciades pel Govern estatal i aquestes es puguin traslladar a la nostra mesa de negociació.

Barcelona, 23 d’abril de 2021

CATAC     UGTPRESONS     CCOO

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca