Formació “obligatòria” fora de l’horari laboral

UGTPRESONS EXIGIM UNA COMPENSACIÓ EQUIPARABLE A L’ASSISTÈNCIA A JUDICI PER MOTIUS LABORALS

La Secretaria de Mesures Penals té la intenció d’impartir a partir de demà mateix unes Jornades sobre la contenció de conductes auto i heteroagressives als centres penitenciaris, adreçada inicialment als col·lectius anomenats “diana” que treballen als Derts, Infermeries i als Caps de Servei.

Fins aquí tot podria ser correcte, ja que qualsevol activitat formativa sempre pot ser positiva per als professionals penitenciaris, però quan li donen consideració d’obligatòria, quan molts dels que haurien d’assistir ho hauran de fer fora del seu horari laboral amb el corresponent desplaçament i quan a sobre la volen compensar amb el mateix nombre d’hores que la duració del curs, és a dir, només 6 hores, acaba desincentivant la participació dels treballadors / generant rebuig per part dels treballadors.

UGTPRESONS ens hem posat en contacte immediatament amb la Secretaria de Mesures per esbrinar si el que volen és que aquesta activitat formativa sigui un fracàs, i si aquesta no és la seva intenció, exigir una compensació incentivadora.

UGTPRESONS sempre hem estat a favor d’una formació adequada per als nostres professionals, però naturalment quan aquesta s’imparteix fora de l’horari laboral ha de tenir un tractament compensatori exactament igual a les assistències a judici per motius laborals, tal com recull l’Acord 2014/15 en el seu punt 4.3. Per tant aquestes jornades han de ser compensades a raó d’1,5 hores per cada hora de curs, a més del temps de desplaçament.

UGTPRESONS considerem que en cas que l’Administració insisteixi a compensar aquesta formació només amb les 6 hores de durada del curs, seria una nova mostra de menyspreu envers el nostre col·lectiu, de manera que la resposta que hauria de rebre és la negativa dels treballadors a assistir al curs si aquest coincideix amb el seu horari de lliurança.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca