Reunió Comissió de seguiment

BASES OPOSICIONS TÉCNICS ESPECIALISTES i CONCURS DE TRASLLATS

L’Administració ens informa que una vegada tenen la resposta definitiva de Funció Pública, ja ho tenen tot enllestit per publicar la convocatòria per a l’oposició de tècnics especialistes, cosa que volen fer la setmana vinent al voltant del 28 o 29 d’abril.

UGTPRESONS som l’únic sindicat que ens hem adreçat per escrit a la directora general de Funció Pública per demanar la NO CONVOCATÒRIA de cap procés selectiu més fins que no es publiquin (previsiblement en qüestió de poques setmanes), les modificacions legislatives destinades a l’estabilització del personal interí previstes pel nou ministre de Política Territorial i Funció Pública, i que anirien, previsiblement, encaminades a facilitar realment la consolidació dels seus llocs de treball. Avui hem reiterat a la Secretaria la nostra petició, a la que unicament s’han sumat els sindicats CCOO i CATAC.

Davant d’això l’Administració ens manifesta que farà consulta amb Funció Pública i que es crearà un grup de treball per parlar específicament de la postura del Departament davant d’aquest nou escenari.

Referent al concurs de trasllats de tècnics l’Administració manifesta que de moment no s’abordarà fins que no es resolgui la qüestió de la convocatòria de l’oposició de tècnics i que se centrarà a redactar una proposta de Bases del cos de Juristes per tal de negociar-les.

PROCÉS EDUCADORS

UGTPRESONS hem demanat quina és la previsió per fer l’acte públic de recol.locació dels interins i que se’ns faciliti el llistat amb noms, cognoms i rànquing dels interins afectats que hauran d’anar a l’acte públic, amb la publicació també de les vacants, substitucions, etc.

La resposta de l’Administració és que estan identificant els llocs de treball per elaborar els llistats, però que no ho tenen tancat perquè alguns d’aquests llocs depenen d’altres Departaments, per aquest motiu esperaran fins al pròxim divendres, amb la intenció de publicar els llistats amb el rànquing la setmana vinent. Amb tot això volen que l’acte de recol·locació dels interins es faci a principis de maig.

Respecte a la publicació al DOGC dels nomentaments de la JU029, l’administració preveu fer-la just abans del 15 de maig.

Amb relació al procés de recol·locació i una vegada s’hagi efectuat, ens han informat d’alguns aspectes:

  • Els forats que es generin durant el primer mes, per exemple en el cas de que algú passi a Cap de programes, s’oferiran en recol·locació directa amb el mateix ordre de rànquing.
  • A partir del segon mes, aquests forats s’oferiran mitjançant ATRI.
  • El full que s’haurà d’omplir amb les preferències de centres, inclourà l’opció de NO reubicació. Aquesta opció suposarà que la persona que la seleccioni, com que no aconsegueix plaça als centres que ha indicat, si te plaça de funcionari a un altre cos podrà reingressar al mateix, i si és interí anirà a l’atur.
  • A posteriori del procés de recol·locació, es podrà realitzar mobilitat de vacant a vacant, de vacant a substitució/reforç o de reforç/substitució a vacant.
  • En canvi la mobilitat de substitució/reforç a una altra substitució/reforç requerirà un mínim de 6 mesos per poder optar a una nova plaça.
  • S’oferiran totes les places que s’hagin generat, vacants, substitucions, reforços, alliberats sindicals, etc.

Respecte a les comissions de servei, s’oferiran a les persones aprovades que ja treballaven al centre on surti la plaça ofertada en comissió i que no hagin pogut agafar plaça en aquest centre, i que així ho hagin demanat en primera opció. Amb l’argument de garantir la continuïtat en la prestació del servei, l’administració no oferirà les places per ordre de rànquing.

UGTPRESONS hem manifestat la nostra frontal oposició ja que creiem que aquestes comissions de servei han d’oferir-se seguint el rànquing de l’oposició.

UGTPRESONS volem que es determini el criteri general d’assignació d’horari als nous educadors que s’incorporen als centres un cop es produeixi la presa de possessió dels nous llocs de treball, i entenem que aquest no ha de ser un altre que el de l’antiguitat.

FORMACIÓ

L’Administració ens emplaça a un nou grup de treball que pròximament es convocarà, per tal de presentar-nos una nova proposta de regulació de tota la formació existent inclòs el nou model de formació síncrona.

C.P.PUIG DE LES BASSES: CONCURS DE COMANDAMENTS

L’Administració ens informa que el procés encara continua suspès a l’espera que el Jutjat dicti resolució en referència a la mesura cautelar i que com que no depèn d’ells no poden fer una previsió de dates.

Respecte a les 11 places de CUSI ocupades actualment al Centre per personal assignat en encàrrec de funcions per motius d’urgència, UGTPRESONS demanem que de manera immediata aquestes places es publiquin a ATRI per tal de regularitzar aquesta situació. L’Administració manifesta que així ho farà en els pròxims dies.

CÒMPUT D’HORES EXTRAS ACUMULADES ANTERIORS A 2017

Ens informen que estan estudiant com regular les grans quantitats d’hores extres generades als centres anteriors a l’any 2017 i que pròximament ens faran arribar una proposta. Esperarem aquesta proposta, però ja els hem advertit que no permetrem que l’administració ens “robi” les hores generades amb la nostra feina, si és que finalment aquesta serà la seva pretensió.

PRESENTACIÓ DE QUADRANTS DE DIES I VACANCES ALS CENTRES

UGTPRESONS hem posat sobre la taula la disparitat de criteris i diversa problemàtica que es produeix als centres a l’hora de presentar els quadrants de dies de les guàrdies davant les oficines de RRHH, com ha passat darrerament al CP Quatre Camins, o a altres centres on es demanen quadrants a 5 mesos vista.

Entenem i així ho traslladem a l’Administració, que per acabar d’una vegada per totes amb això cal fixar uns criteris generals per tal que totes les oficines de RRHH gestionin els terminis i el funcionament dels quadrants de gaudiment de dies i vacances d’una manera unificada.

L’Administració es mostra receptiva a la nostra petició, ens manifesta que estudiarà el tema per intentar unificar criteris a tots els centres, principalment en els terminis de presentació de quadrants a les oficines de RRHH, que valorarà les nostres aportacions i pròximament ens reunirem per concretar aquests nous criteris.

SITUACIÓ REFORÇOS

L’Administració ens ha informat que un cop analitzades les dades de cada Centre i segons l’estimació de les necessitats de personal de cadascun d’ells, renovarà dos mesos a la totalitat dels reforços que acaben contracte a finals d’abril.

Respecte al personal de reforç que actualment treballa als Centres, UGTPRESONS hem tornat a mostrar la nostra total disconformitat a què s’utilitzi a aquests com a “comodins” de les oficines de RRHH per omplir els llibres. No pot ser l’abús al qual estan sotmesos amb relació als horaris que els imposen i exigim que es respecti els seus horaris com a qualsevol funcionari, i que si han de fer canvis aquests siguin totalment voluntaris i compensats com està legalment regulat.

L’Administració manifesta que qualsevol canvi que es fa en els torns d’aquest personal ve motivada per necessitats de servei, però que recull la nostra queixa i que parlaran amb els centres per tal de solucionar possibles situacions que es puguin donar.

COMPENSACIÓ DE FESTIUS PERSONAL DE REHABILITACIÓ DE CAPS DE SETMANA

UGTPRESONS ja vam denunciar a la darrera comissió de seguiment que hi ha centres com Brians 2, Lledoners i Quatre Camins que no compensen al personal educador de cap de setmana amb dies de compensació de festiu malgrat tenir-ho acordat des del 14 d’abril de 2007.

De nou exigim que s’apliqui el que legalment està establert en aquest Acord, signat per la mateixa Administració, ja que no dóna peu a una altra interpretació que no sigui la de donar els dies que corresponguin als afectats.

L’Administració d’entrada vol justificar que l’acord existent és ambigu en el seu redactat perquè segons ells va adreçat només al personal d’interior, tot i que a l’acta es parla clarament de “personal amb horari de caps de setmana”. Per això, tot i que ens donen la raó aviat trauran un nou redactat on segon ells quedi manifestament clar i no pugui donar lloc a d’altres interpretacions en un futur, que al personal educador de cap de setmana que treballi festius se l’ha de compensar adientment, tal com nosaltres venim exigim fa temps.

ASTRAZENECA: 2a FASE VACUNACIÓ MASSIVA PERSONAL PENITENCIARI

La setmana que ve es compleixen 12 setmanes de l’inici de la 1a fase del pla de vacunació massiva del personal penitenciari, per aquest motiu UGTPRESONS hem preguntat als responsables de Justícia, arran de la suspensió de la vacunació a la població menor de 60 anys per les autoritats sanitàries, què tenen previst fer, ja que a partir de dilluns vinent tocaria la 2a dosi.

L’Administració no ens pot donar una resposta ja que Salut està pendent del criteri que finalment aprovi el “Ministerio”, però espera que entre avui i demà hi hagi novetats al respecte i ens informaran.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca