Administració 2a dosis Astrazeneca

Ahir 20 de maig la secretaria va informar que, tan bon punt es disposi de l’autorització del Ministerio, els funcionaris de menys de 55 anys a qui es va posar la primera dosi d’Astrazeneca al febrer, rebran la segona dosi de Pfizer. Les dosis es distribuiran pels centres perquè, amb la coordinació entre els serveis mèdics i les direccions dels centres, es planifiqui la vacunació.

Tot i aquest comunicat, basat en el que va acordar dimarts la Comissió de Salut Pública, UGTPRESONS vol deixar constància que Catalunya, amb la consellera Alba Vergés al capdavant, s’ha mostrat contrària a la decisió d’administrar Pfizer als menors de 60 anys vacunats amb AstraZeneca en primera dosi davant del Consell Interterritorial de Salut celebrat aquest mateix dimecres, per la desconfiança que s’ha generat entre la ciutadania i perquè contradiu la fitxa tècnica del vaccí, i també el que diu la ponència de vacunes i l’Agència Europea de Medicaments (EMA).

De la mateixa manera, experts de la comunitat científica ha criticat durament aquesta decisió del Ministerio, ja que consideren un despropòsit que es basin en un estudi encarregat a l’Institut Carlos III que diu que combinar els dos vaccins “és segur i eficaç”, amb un assaig clínic en què només han participat 600 persones i que és sense dubte  poc representatiu i no té cap validesa ni lògica científica, a més de no respondre sobre els possibles efectes adversos greus que pot comportar la combinació de vacunes.

Davant d’aquest escenari, el mateix dimecres, el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut va confirmar la possibilitat que aquelles persones menors de 60 anys que ho desitgin, puguin rebre la segona dosi també amb AstraZenecasignant un consentiment informat. La decisió va quedar supeditada a l’elaboració d’un informe per part del Comitè de Bioètica perquè s’avalés completament.

Doncs avui mateix el Comitè de Bioètica ha donat llum verda perquè als menors de 60 anys vacunats amb AstraZeneca en primera dosi davant el coronavirus, puguin escollir rebre la segona dosi de Pfizer o completar la pauta amb Astrazeneca.

UGTPRESONS exigim que un cop s’ha autoritzat aquesta possibilitat i el departament de Salut ho certifiqui, es comuniqui per part de la secretaria i es faci efectiu per a tots els seus treballadors i treballadores, de la mateixa manera que ho podrà fer la resta dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya.

Salut!

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca