Bloquejada la pròrroga del PRP’21

Funció Públiba bloqueja el pagament a la nòmina del mes de maig

Després de mesos de negociació i un cop constatada la impossibilitat d’arribar a cap acord per crear un nou complement que substitueixi l’actual PRP, l’Administració Penitenciària, a començaments d’aquest any, va proposar prorrogar durant l’any 2021 el nostre complement en les mateixes condicions que teníem l’any passat.

La crisi sanitària i la inestabilitat política que arrossegàvem van ser els arguments adduïts per la nostra administració per proposar aquesta nova pròrroga, amb el compromís de reprendre, ja després de l’estiu, les converses per tancar un nou complement que per UGTPRESONS només pot passar per repartir les quantitats que es descomptin als treballadors que no compleixin amb el programa entre els que sí ho facin.

Un cop valorades les dificultats que podrien representar no acceptar la proposta, UGTPRESONS i la resta de sindicats vam decidir acceptar la pròrroga del nostre PRP, i vam acordar que és demanés el SÍ definitiu de la Comissió de Retribucions del Departament d’Economia, amb el vist-i-plau de Funció Pública.

Doncs bé, ha estat aquest darrer organisme, Funció Pública, el que ha decidit bloquejar el pagament del primer trimestre del PRP que hauríem de percebre a la nòmina del mes de maig amb l’excusa barata de que un “Govern en funcions no pot prendre decisions que suposin despeses extres i comprometin el Govern següent”.

Per aquest motiu UGTPRESONS ens hem posat immediatament en contacte amb els responsables del Departament de Justícia per demanar explicacions i ens han confirmat que, malgrat el Departament d’Economia sí estava d’acord a acordar la pròrroga, Funció Pública no, de manera que es feia impossible el pagament a la nòmina aquest mes de maig, però que farien el possible per pagar-lo a la nòmina de juny.

UGTPRESONS hem deixat clar que les guerres partidistes entre ERC (que controla Economia) i Junts (que controla Funció Pública) importen ben poc als professionals penitenciaris i que no acceptarem que els seus interessos perjudiquin els dels treballadores i treballadors penitenciaris, i hem exigit un compromís per escrit que ens asseguri el cobrament del PRP al juny.

Es realment fastigós que el Govern ens demani implicació per sortir d’aquesta crisi sanitària i, al mateix temps, i per una qüestió exclusivament de lluites intestines entre partits, se’ns negui ara el que saben ens hauran de pagar el mes que ve sí o sí.

Més val que compleixin amb el seu compromís de pagar-nos al mes de juny, sinó la dificultat que ara tenen els centres per cobrir el servei pel dèficit de personal que tenim es convertirà en una autèntica quimera.  

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca