Codis vermells al Departament Especial

Avui, dissabte 8 de maig, s’han produït dos gravíssims incidents al Departament Especial, que han suposat l’activació de 2 Codis vermells al nostre Centre. Els fets s’han produït durant el torn del matí, quan dos interns han cremat les 2 cel·les que ocupaven.

Els moments més complicats s’han viscut en el primer dels incendis provocats, al Bloc C, on quan els companys han hagut d’actuar s’han trobat amb què una de les mànegues, la de la planta baixa, no ha funcionat i ha explotat al obrir-la, inundant el búnquer i provocant que fallés una cancel·la automàtica.

Però el més greu de tot és que això és que aquesta carència ja es va posar en coneixement de la direcció i de l‘empresa encarregada del manteniment, així com del servei de prevenció de riscos laborals, a conseqüència d’un altre incendi que es va produir, on ja es va detectar el mal funcionament del material antiincendis.

Com sempre, només gràcies a la ràpida intervenció dels companys de servei i a la seva professionalitat s’han pogut controlar els incendis i han tret els interns de dins en bon estat, salvant les seves vides.

Per culpa de la negligència de l’administració 4 companys han hagut d’anar a la Mútua per inhalació de fum. Afortunadament estan bé, però en aquests moments podríem estar lamentant una desgràcia.

UGTPRESONS exigim a la Direcció que solucionin els problemes de manteniment que presenta el centre. S’ha posat de manifest que el departament no presenta les mínimes condicions requerides en matèria d’extinció d’incendis, cal que es prenguin mesures urgents i exigim responsabilitats per aquesta greu negligència que podria haver acabat en desgràcia. Aquests fets no poden repetir-se.

La Direcció ha de vetllar per la seguretat de treballadors i interns i només hi trobem deixadesa. Per això si cal córrer. No volem lamentar cap mal més. Parlin amb qui sigui, arreglin les coses i evitin desgràcies.

UGTPRESONS portarem aquests fets al Comitè de Prevenció i a Inspecció de Treball.

Salut!

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca