La Secretaria posa en risc la vida dels seus treballadors

Denunciem la Secretaria davant la Inspecció de Treball

Dissabte 8 de maig, es van produir dos gravíssims incidents al Departament Especial del CP Quatre Camins, que van suposar l’activació de 2 Codis. Els fets es van produir durant el torn del matí, quan dos interns van cremar les 2 cel·les que ocupaven.

Els moments més complicats es van viure en el primer dels incendis provocats, al Bloc C, on quan els companys van haver d’actuar es van trobar amb què una de les mànegues, la de la planta baixa, no va funcionar i va explotar al obrir-la, inundant el búnquer i provocant que fallés una cancel·la automàtica.

Però el més greu de tot és que aquesta carència ja es va posar en coneixement de la direcció del centre i de l‘empresa encarregada del manteniment, així com del servei de prevenció de riscos laborals, a conseqüència d’un altre incendi que es va produir, on ja es va detectar el mal funcionament del material antiincendis.

Com sempre, només gràcies a la ràpida intervenció dels companys de servei i a la seva professionalitat es van poder controlar els incendis i treure els interns de dins de les cel·les en bon estat, salvant les seves vides.

Per culpa de la negligència de l’administració 4 companys van haver d’anar a la Mútua per inhalació de fum. Afortunadament estan bé, però en aquests moments podríem estar lamentant una desgràcia.

UGTPRESONS exigim a la Secretaria de Mesures que solucionin els problemes de manteniment que presenta el centre. S’ha posat de manifest que el departament no presenta les mínimes condicions requerides en matèria d’extinció d’incendis, cal que es prenguin mesures urgents i exigim responsabilitats per aquesta greu negligència que podria haver acabat en desgràcia. Aquests fets no poden repetir-se.

UGTPRESONS portarem aquests fets al Comitè de Prevenció i avui mateix hem presentat la corresponent denúncia contra la Secretaria de Mesures davant la Inspecció de Treball.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca