Lourdes Ciuró i Buldó, nova Consellera de Justícia

UGTPRESONS esperem que reverteixi les polítiques restrictives de l’anterior Consellera

El nou President de la Generalitat nomenarà aquest matí els integrants del seu Govern entre els quals la nova Consellera de Justícia, Lourdes Ciuró i Buldó.

Llicenciada en Dret, va ser regidora de l’Ajuntament de Sabadell del 2007 al 2011, any que va aconseguir l’acta de diputada al Congrés dels Diputats fins el 2019. Al Congrés va ser portaveu de diverses comissions (interior, foment, sanitat, etc…) excepte, curiosament, la comissió de justícia. També serà recordada pel “corte de mangas” que va dedicar a un altre diputat enmig d’un ple del Congrés.

UGTPRESONS no farem una valoració del passat laboral i polític de la nova Consellera ja que el passat és només això, passat, i naturalment deixarem un temps prudencial per a que la nova titular del Departament aterri i comenci a treballar amb el seu nou equip, però sí advertim que el temps a les presons catalanes passa més ràpid i que els 100 dies de “gràcia” que s’acostuma donar, al nostre àmbit es redueixen a la meitat.

És per això que UGTPRESONS, com a sindicat majoritari a les presons catalanes, li demanarem una reunió al més aviat possible per poder situar algunes de les qüestions que més preocupen als professionals penitenciaris i que portem anys arrossegant sense que ningú les abordi amb determinació, com, per exemple:

  • La Jubilació Anticipada del personal penitenciari. Tot i haver avançat certament amb l’anterior titular del Departament, creiem que la nova Consellera ha d’encarar la part final d’aquesta negociació i iniciar les converses amb el Ministeri de Seguretat Social de forma immediata.
  • L’alt índex de temporalitat existent al nostre àmbit. Necessitem interlocutors que creguin fermament en els nostres interins. I la manera de fer-ho és “facilitant” de veritat el seu accés a un lloc de treball definitiu.
  • Promoció Professional i mobilitat horitzontal. Volem que el nou Departament permeti la mobilitat i la promoció professional dels treballadors i treballadores amb una periodicitat mínima bianual.
  • La negociació d’un Nou Acord Penitenciari. L’actual el venim prorrogant des del 2009 i es troba desfasat en molts dels seus punts.

Li desitgen molts encerts en la seva gestió, ja que els seus encerts haurien de repercutir positivament en les condicions laborals dels professionals penitenciaris, i l’animem a emprendre una revolució dins del Departament de Justícia i de la Secretaria de Mesures per canviar dinàmiques enquistades que venim patint des de fa anys.

Salut i cuideu-vos!

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca