Reunió amb la Direcció

Donada la manca de temps la reunió del 25.03.2021 es va tenir que posposar pel 22.04.2021 per tant es van realitzar dues reunions.

Per part de la direcció acudeixen a les reunions el director i gerent del centre. Per part de les organitzacions sindicals són presents els delegats d’UGTPRESONS, CATAC-IAC i CCOO.

En primer lloc es fa lectura i aprovació de l´acta de la darrera reunió.

1 – COVID 19

La direcció informa que s’amplia del 50% al 75% l’aforament d’interns al centre passant a tenir un màxim de 90 interns pernoctant al centre. Els interns vacunats s’ubicaran en cel·les de 4. Les OOSS demanen informació respecte al protocol de vacunació pendent i el gerent manifesta que s’està a l’espera dels nous criteris de vacunació regulats per les autoritats sanitàries pertinents.

2 – Substitucions personal CPOGi

Les OOSS fan una queixa donada la manca de substitucions de treballadors tant de baixa laboral com a baixa al centre. El gerent informa que el dia d’avui tenint 24 GMO i que s’hauran de cobrir les baixes superiors a dues setmanes. Es demana la substitució d’un CRIMO actualment de baixa donat el cas.

3 – Presència efectiva dels CRIMO en dies assenyalats

UGTPRESONS fa palès el malestar general de la plantilla de GMO respecte al fet que en dies assenyalats com els dilluns pels nous ingressos d’interns, la falta de CRIMO’s dificulta el bon desenvolupament de la tasca diària. El col·lectiu de GMO acaba assumint tasques que no li pertoquen i que són pròpies de llocs de comandament exclusius de la figura del CRIMO.

Juntament amb les altres OOSS es demana la valoració per part de la direcció de demanar l’ampliació d’aquest col·lectiu de 6 CRIMO’s en l’actualitat a 8 desitjats.

4 – Centraleta telefònica

Les OOSS manifesten la seva queixa per la gestió de les trucades telefòniques externes que es reben al centre, concretament a la cabina de control i es demana una centraleta automatitzada que derivi les trucades automàticament. La direcció al·lega que aquest és un centre petit i el volum de trucades no és rellevant.

5. Manteniment i millora instal·lacions

Es demana informació sobre la intenció de la direcció en el manteniment i reparació de les actuacions necessàries al centre tals com filtracions d’aigua, rajoles caigudes, etc. Sembla ser que el problema radica en el finançament d’aquestes reparacions donat que són projectes pressupostats a part del contracte de manteniment. Es requereix amb urgència per part de les OOSS, donat que hi ha espais amb problemes des de fa mesos que necessiten l’esmentada actuació.

UGTPRESONS remarca que existeix un parell d’esglaons a l’entrada del centre els quals, les rajoles estan trencades i això pot produir un accident de qualsevol persona que trepitgi a sobre. El gerent addueix que quan hi hagi problemes d’aquest tipus, qualsevol treballador del centre té la potestat de presentar un full d’incidències a la direcció per tal que s’actuï davant d’aquests fets.

El gerent informa que aviat es repararà la bomba de calor que hi ha a la cabina de control, sembla que ja han arribat les peces necessàries, restem a l’espera.

La direcció informa que es canviaran el parallamps del centre per ajustar-los a la normativa vigent i es millorarà el sistema de càmeres de circuit donat que hi ha càmeres que no funcionen.

6- Arc detector de metalls

Donat el funcionament inadequat de l’arc detector, UGTPRESONS demana explicacions a la direcció de quina és la situació d’aquesta important eina per la seguretat al centre. La direcció esposa que l’arc ja funciona correctament, però que cada vegada que s’hagi de fer servir, el funcionari haurà d’encendre´l manualment i tancar-lo posteriorment.

7 – Armari a sala menjador funcionaris

UGTPRESONS demana la ubicació d’un armari al menjador del funcionaris a efectes de que els treballadors que fan ús d´aquest espai i per aquesta finalitat, puguin endreçar els seus estris i carmanyoles. La direcció es compromet a fer-ho.

8- Propera obertura del centre de menors. Afectació als treballadors del CO Girona

Es demana informació i quina serà l’afectació que per aquest centre suposarà pels treballadors del COGI. La direcció exposa que tenen constància de què l’única persona afectada de moment és l’EIET del centre que sembla ser haurà de prestar serveis de “dinamitzador informàtic”.

En aquest sentit, UGTPRESONS manifesta que ningú al Centre Directiu ni del GECG (Grup Educatiu i de Convivència de Girona), s´ha posat en contacte amb el EIET per notificar-li de manera oficial aquesta assimilació de noves funcions, tan sol, el gerent li va reenviar un correu no adreçat al EIET en primera persona, en el qual s’indicava aquesta decisió presa per la Responsable de Planificació i Projectes Estratègics del Centre Directiu.

9- Reposició de còpia de claus de les guixetes dels interns

Sembla que existeixen problemes econòmics per a la reposició de les claus que falten, entenem que tant punt es pugui, es farà efectiva aquesta despesa.

10- Problemàtica cabina de control

Existeix un descontentament generalitzat dintre del col·lectiu d’interior donat la mala ubicació i falta de visibilitat de la cabina de control. Així mateix, hi manca falta d’espai per poder treballar còmodament i amb plena seguretat. UGTPRESONS i les altres OOSS demanen una valoració i estudi per tal de modificar l’emplaçament d’aquesta dependència donada la seva ineficàcia demostrada en els darrers 7 anys del COGI. Passat aquest temps, aquesta evidència ha quedat palesa i urgeix d’una valoració. La direcció pren nota, però no queda clar si faran aquesta petició i estudi al Centre Directiu.

11- CIMO

La direcció informa que cap al juliol es farà un procés de formació al personal del centre i tot seguit la posada en marxa del CIMO (Classificació Inicial Medi Obert) al nostre centre. La previsió és que siguin pocs interns els que ingressin en aquesta modalitat de classificació i no s’espera molta incidència. Les OOSS manifesten la seva preocupació pel que es refereix a comunicacions familiars, advocats, economat, servei mèdic, etc.

12- Càmera termografia

És té constància que la càmera termografia ubicada davant de la cabina de control no compleix la tasca per la qual es va instal·lar, que és de controlar la temperatura dels interns a l’hora de retornar al centre donada la crisi del COVID 19, donant errors sovint en les seves mesuraments de fins a dos graus de diferència respecte a un termòmetre digital. UGTPRESONS demana quina és la valoració i expectatives que té la direcció del centre respecte a aquest assumpte. Aquesta manifesta la seva preocupació i sosté que ha demanat a l’empresa instal·ladora una actuació al respecte, valorant la possibilitat de retirar-la.

13. Valoració qüestionaris.

El director del centre manifesta la seva decepció per l’escassa participació en la realització dels qüestionaris proposats per la direcció del centre. UGTPRESONS manifesta que cada persona és lliure per participar en qualsevol mena d’acció d’aquesta índole i que no té constància de cap mena de boicot al respecte. Manifestem que el lloc per proposar temes d’interès laboral són precisament aquestes reunions entre la direcció del centre i les OOSS on són precisament aquestes últimes a les que els treballadors s’adrecen per fer saber les seves inquietuds o problemàtiques detectades.

14- Revisió protocols i normativa

Les OOSS demanem un recopilatori d’ordres de direcció, normatives i protocols diversos actualitzats i deixa un exemplar a l’oficina de CRIMO, als despatxos de funcionaris. La direcció mostra el seu interès en què aquesta es faci.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca