Reunió amb la Direcció

Ens reunim d’una part l’equip de direcció al complet i per la part social, UGTPRESONS, CCOO, CSIF, CATAC i ACAIP com a convidat a la taula per part de la Direcció.

Aquesta reunió la va demanar UGTPRESONS per tractar prioritàriament, la ja famosa Circular 2/2021, ja que necessitàvem que ens aclarissin alguns punts d’aquesta Circular que considerem no són aplicables a Brians 1 per les característiques del nostre centre.

CIRCULAR 2/2021

Comencem exigint formació per a TOT el personal de Brians 1, no només de la part que a priori sembla la més complexa com es la nova posició en la contenció mecànica d’un intern, si no també del funcionament del Riscanvi.

Des de la Direcció tenen el compromís de fer que tots els/les funcionaris/es facin aquesta formació, tant la de contenció com la de Riscanvi. I que la compensació, si escau fora de l’horari laboral, serà a raó de 1,5 h tenint en compte el temps de desplaçament, però NO les dietes.

Incidim en el fet que ni el departament DS, ni el DERT, ni UMS i ni INPI, no tenen mai la dotació de les 5 persones que es necessiten segons la Circular 2/2021 per fer una contenció amb les garanties mínimes de seguretat.

La Direcció es conscient de la manca de personal que pateix el centre i ens assegura que constantment estan demanant que es doti al centre dels funcionaris que necessita. Tot i així ens asseguren, que arribat el moment d’immobilitzar a una persona, els/les Caps de Serveis ordenaran la presència dels PS que siguin necessaris per a cada situació, com s’ha anat fent fins a la data.

Tots els sindicats estem d’acord que la Circular porta a moltes confusions i que això és perillós per al dia a dia dels departaments i demanem a la Direcció que elabori una OD adaptada al nostre centre que sigui més real i funcional. La direcció accedeix a l’elaboració i reconeixen que alguns punts de la Circular no es poden aplicar (almenys de moment) al nostre centre.

Manifestem també la feina afegida als/les CUSIS de cada departament amb la introducció del punt del Riscanvi. Tenint en compte que en moltes ocasions des de RRHH els/les CUSIS els compten com un/a funcionari/a més, tot es complica i al final som els/les mateixos/es de sempre amb més feina.

Aquest mateix problema també apareix en la figura dels/les Caps de Serveis, en la que la Circular els requereix de manera omnipresent, sense tenir en compte les dimensions del nostre centre i les tasques pròpies de la mateixa prefectura de serveis.

Mentrestant, la Secretaria mira cap a un altre costat perquè per ells som un grup de números.

VISIONAT DE LES CÀMERES

Es pregunta a la Direcció, com podem elaborar els informes de manera fidedigna, si no tenim accés a visualitzar les imatges dels fets i incidim que l’estrès del moment pot portar a equivocacions que poden ser utilitzades en contra nostre en un judici o inspecció.

Ens comuniquen que en qüestió d’aproximadament una setmana, ja es podrà visualitzar les càmeres que graven des del CCI, però que aquesta visualització estarà reservada i es podrà visualitzar tot seguint un protocol per preservar la intimitat del/la intern/a i funcionaris/es.

CEL·LES D’AÏLLAMENT

Totes les cel·les d’aïllament hauran de tenir un cranc, les que ara como ara en tinguin, es posaran aviat i es retiraran els mobles innecessaris per evitar incidents.

Quant a les necessitats fisiològiques, en els departaments de contenció, sempre ha existit la disputa qui és el responsable de facilitar i/o col·locar la «cunya» al/la intern/a. Davant d’aquest dubte, la Direcció ens donarà una resposta ben aviat i ens ho aclarirà.

Nosaltres tenim clar que han de ser els Serveis Mèdics qui facin aquesta funció, veurem com d’aclarida queda la qüestió.

ZONA 1 I 4 A DU

Fins a la data, els/les funcionaris/es de DU utilitzaven la zona 4 per aïllar a una interna que havia protagonitzat un incident susceptible de ser traslladat al DERT, a l’espera de l’arribada del/la Cap de Serveis i que aquest/a donés l’ordre del seu trasllat (Recordem que la Zona 1, va ser inutilitzada fa temps).

Com la zona 4 pertany al DERT, s’habilitarà a DU un espai en el qual la interna quedi totalment aïllada de la resta del mòdul fins a l’arribada del/la Cap de Serveis.

Per la futura zona 1, s’ocuparà una part de l’antiga aula de geriatria que actualment s’utilitza com zona de descans dels i les funcionaris/es que realitzen servei a DU. La part restant de l’aula continuarà com a zona de descans. Mentre aquestes obres no es realitzin, s’utilitzarà l’antiga zona 1.

Una altra zona que serà habilitada per aïllar un problema a l’espera de l’arribada del/la Cap de Serveis, serà davant de la cabina de DU, sempre que l’incident es produeixi a la part on se situen les cel·les del propi mòdul.

PERSONAL

Remarquem de la necessitat que TOTS els departaments siguin dotats d’un/a CUSI a cada torn, ja que cap funcionari/a ha de suportar el pes de la gestió d’un mòdul mes rere mes. Tots/es sabem que tenim mòduls on fa ANYS que no veuen un/a CUSI en segons quins torns.

La Direcció ens contesta que tenen previst demanar a la Secretaria l’ampliació a 46 CUSIS, a 14 Caps de Servei i a 4 CUE, en total per tot el centre.

Restarem atents/es als pròxims esdeveniments.

Salut!

Secció sindical del C.P. Brians 1 d’UGTPRESONS

Sant Esteve Sesrovires, 20 de maig del 2021

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca