Vulneració de drets a un company

En el dia d’ahir, al nostre Centre, vam viure un episodi inqualificable amb un atac als drets d’un dels nostres companys.

Els fets són que la direcció de Joves va decidir que, la presumpció d’innocència, el dret a la defensa, les formalitats jurídiques, i la resta de drets reconeguts a la Constitució i les lleis del nostre ordenament jurídic, són totalment innecessàries per comunicar a un dels seus treballadors la seva suspensió cautelar de funcions en aplicació d’un expedient disciplinari del qual el company no tenia coneixement.

A mig matí van cridar al despatx de direcció al nostre company i li van comunicar verbalment que de forma immediata quedava suspès de les seves funcions, fent servir per acreditar aquesta sanció un document que anava adreçat al director del nostre Centre i estava signat per un instructor, sense ni tan sols constar el nom d´aquest.

El nostre company no ha rebut notificació administrativa amb relació a aquest suposat expedient administratiu i sanció cautelar mitjançant e-valisa, ni ha declarat davant cap instructor per conèixer les imputacions i poder fer ús al seu dret a defensar-se, ni se l’ha informat del motiu de la suspensió; però malgrat tot això, la Direcció del nostre Centre, sense més explicacions, va fer servir per acreditar aquesta mesura cautelar el document adreçat al director i suposadament signat per un instructor d’un expedient “fantasma”.

Quan el funcionari ha preguntat a la Direcció el motiu d´aquesta sanció, la resposta per part d´aquesta ha estat que no li podia facilitar aquesta informació, i a continuació el director ha ordenat al funcionari que deixés el seu radiotransmissor i la clau general del mòdul on estava prestant servei fins aquells moments, i que abandonés el Centre penitenciari, prohibint.li l´entrada al mateix fins a nou avís i sense ni tan sols deixar.li tornar al mòdul per recollir els seus objectes personals.

És a dir, marxes a casa, no et deixo recollir les teves pertinences del mòdul, però no et dic perquè…l’arbitrarietat, prepotència i supèrbia de la Direcció del centre no té límits.

Davant aquesta situació, la secció sindical d’UGTPRESONS al CP Joves hem traslladat els fets als nostres serveis jurídics, els quals emprendran les accions legals oportunes en defensa de la vulneració de drets cap al nostre company i afiliat.

Salut!!

Secció Sindical d’UGTPRESONS al CP Joves

La Roca del Vallès, 21 de maig de 2021

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca