Reunió amb la direcció

Assisteixen per part de la Direcció del centre el Sr Director, el Sots director de Règim Interior, la Cap de la  unitat de suport als equips directius i la cap de l’oficina de recursos humans i la gerent . Per la part sindical UGTPRESONS i CC.OO.

PERSONAL

Pel que fa a l’àrea de recursos humans, ens comenten que no s’han cobert les comissions de servei oferides i que aquestes seran ocupades, previsiblement, per personal que ara consta a la llista de substituts. Això provocarà moviments de personal. Ens recalquen que des de l’Oficina de RRHH s’ha motivat que continuïn els reforços. Pel que fa a les vacances s’ha instat que les gastin a aquells que tenen previsió de finalització de contracte amb data 30.06.21 atès que no saben encara si continuen o no.

Pel que fa a les baixes, a hores d’ara estem millor que abans de la pandèmia, amb 79 baixes en el conjunt de les àrees (interior, rehabilitació i oficines), moltes de les quals resten cobertes.

UGTPRESONS demanen que es cobreixi la plaça d’educador de cap de setmana que va quedar vacant en marxar qui l’ocupava, ja que va guanyar plaça en un altre centre en la darrera oposició. La direcció encara no te clar si cobrir-la o deixar-la entre setmana. Nosaltres considerem que deixar només un educador el cap de setmana deixa coix el servei.

També hem demanat informació de la plaça de responsable d’equips informàtics que va quedar vacant per la jubilació de l’Alberto. Ens comenten que ja està coberta,  però que qui l’ocupa no està físicament al centre sinó que a serveis centrals i que la Direcció ha instat a què cobreixin l’altra vacant que hi ha d’eiet. UGTPRESONS no considerem adient aquests mercadeos de places i instem a què la Secretaria cobreixi adequadament la plaça de Responsable al centre i no que tingui la persona a un altre lloc, ja que les funcions que li corresponen al centre qui les farà?

UGTPRESONS demanarà a la Comissió de Seguiment del dia 23.06.21 que tots els reforços siguin prorrogats tot l’estiu, com a mínim.

OBRES

La direcció ens fa un resum de com estan actualment les obres del centre. Ara van a bon ritme i s’estan complint els terminis previstos. Pel que fa a la fase 0, zones d’oficines, pràcticament està finalitzada i es preveu terminar-la a finals de juliol. Pel que fa a el MR1, on s’ha fet una renovació integral del mòdul, la idea és omplir-lo amb interns que actualment viuen al MR4 i els del MR2 passaran al mòdul 4, ja que la següent fase afecta el MR2, teatre, poliesportiu, DMS i escola.

Amb la nova distribució d’interns que ara passaran al mòdul 1 es vol acabar definitivament amb l’infaust record del què va representar en el passat aquest mòdul.

Aprofitant les obres es faran noves completament les dutxes, a part del mòdul 1, les del DAE, DMS/INGR, MSOB i està prevista una reforma integral del poliesportiu, que presenta un aspecte actualment molt decadent, sobretot la sala de peses.

Gràcies a la denúncia que UGTPRESONS va interposar davant la Inspecció de treball i de la visita que va fer la inspectora, s’ha fet obres correctores i el juliol l’empresa farà una inspecció acurada. Avui el centre ha de presentar davant la Inspecció tota la documentació que s’ha demanat a la gerent.

Pel que fa a les obres de la carretera d’accés, ja es va finalitzar el tram propietat de Justícia i queda pendent el primer tram que serà més complicat, ja que hi intervenen 3 operadors: Abertis, ADIF i Diputació de Barcelona. Sembla que pel que fa la Diputació hi ha un projecte pel tram de la seva competència.

PANDÈMIA

La direcció fa un agraïment al comportament de la plantilla durant tota la pandèmia i especialment pels darrers confinaments modulars que van tenir lloc el mes de febrer i març. Cal ser conscients que la pandèmia  no s’ha acabat i que cal ser curosos amb el nostre comportament (mascaretes, distància, etc.) i no abaixar la guàrdia.

Actualment tenim un volum de vacunació molt alt, tant entre la plantilla com entre els interns, superior al 70%, cosa que fa que a partir de setembre es pugui passar a una fase més de desescalada. Ara ja s’ha eliminat la PCR als interns que tornen de permís i només es manté quan presentin símptomes o els que ingressen per regressió o per complir condemna. A partir del dia 26.06.21 es relaxarà l’ús de la mascareta a espais exteriors com els patis, mantenint-se als espais interiors.

FORMACIÓ

Un cop passades les fortes restriccions de la pandèmia, ja s’han reactivat les GAP. Ens informen que de la Gap 1 s’han fet 7 sessions amb 27 participants; de la 2 s’ha fet una sessió; de la Gap 4 han participat 74 funcionaris/es i de la Gap 6 en 4 sessions han passat 28 persones. També s’ha format a 56 funcionaris/es en dues sessions sobre la nova circular, 33 participants en formació de biometria i 45 participants més en 4 sessions  per a personal del DERT i MR 5.

Pel que fa als cursos antiincendis UGTPRESONS seguim insistint a fer-ne més, cosa que faran i ens diuen que va haver-hi una reunió amb el Jutge degà de Granollers per tal que els incendis es considerin delictes de danys. Ja tenim algun intern condemnat per delicte de danys per cremar la cel.la, més lesions si fos el cas.

ALTRES

Hi ha compromís d’instal·lar ordinador al búnquer exterior del MSOB per poder identificar interns; es farà una revisió dels aparells de climatització que fallen a diversos despatxos de tractament i es parlarà amb la cuina per millorar la qualitat i varietat de les begudes i menjar de la cafeteria, especialment els caps de setmana.

Salut!

Secció Sindical d’UGTPRESONS al CP Quatre Camins.

Per qualsevol aclariment no dubteu a posar-vos en contacte amb els/les vostres

delegats/des al centre. Per a més informació podeu consultar la web:

www.ugtpresons.com                

La Roca del Vallès, 21 de juny de 2021.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca