Demanem el cessament immediat de la Paula Montero

Si pensàvem que ho havíem vist tot i que res ens podia sorprendre, doncs estàvem equivocats, ja que aquest matí les xarxes socials s’han fet ressò d’un vídeo que ha fet públic i notori el que una part de l’Administració Penitenciària pensa de tots els professionals penitenciaris.

El vídeo confirma el que era un secret a veus, i és que una part de l’Administració Penitenciària considera que un gruix important dels professionals penitenciaris no haurien d’haver format mai part de l’àmbit penitenciari, i tot això segons les paraules de la principal protagonista del vídeo, la Subdirectora de Centres i Gestió Penitenciària, Paula Montero, que es manifestava en els següents termes:

  • “El model penitenciari avança com marca la societat i qui no vulgui col·laborar ho tindrà magre”.
  • “Aquestes són les nostres línies de treball i les nostres línies vermelles i qui no ho vulgui col·laborar que es plantegi que fan a la nostra organització”.
  • “Som funcionaris públics i no estem a una empresa privada. No és el nostre xiringuito”.
  • “Malgrat totes les fake news, memes i ridiculitzacions que es facin nosaltres no pararem”.

UGTPRESONS volem fer diverses consideracions al respecte:

1. El primer que volem fer és agrair al valent que va gravar la reunió i va decidir compartir-la, ja que si assitia a la reunió era perquè es tractava d’un responsable penitenciari que, evidentment, no comparteix en absolut les decisions que s’estan prenent des de la Secretaria de Mesures Penals. Amb seguretat hi havia d’altres responsables a la reunió que tampoc comparteixen l’actual línia de treball de l’Administració Penitenciària.

2. En segon lloc, volem recordar que la “transformació que s’ha produït a la darrera dècada al nostre àmbit penitenciari” de la que parla la Subdirectora, s’ha produït gràcies únicament a la professionalitat de les seves treballadores i treballadors.

3. En tercer lloc, volem deixar clar que les amenaces que apareixen al vídeo són inacceptables, ni que siguin en petit comitè, i més quan acaben fent-se públiques.

4. En quart lloc, hem de dir que quan la subdirectora parla imperativament de que “aquestes són les nostres línies de treball”, obvia que realment són les línies de 3 o 4 responsables penitenciaris que viuen al marge de la realitat i que, de manera imprudent, no compten en absolut amb l’opinió de tècnics de reconeguda experiència.

5. En cinquè lloc, dir que és incomprensible que es vulguin implementar segons quines “línies de treball” sense un consens i una acceptació àmplia dels qui han de d’implementar-les, o sigui els professionals penitenciaris, i més que s’obviï el fet que algunes d’aquestes “línies de treball” poden posar en entredit la seguretat dels centres penitenciaris i, per tant, dels seus treballadors.

6. Per finalitzar, UGTPRESONS considerem que un alt càrrec de l’Administració ha de poder actuar amb total abstracció del que puguin opinar terceres persones i no ha de sentir-se mediatitzat pels atacs que pugui rebre i, per l’actuació de la Subdirectora al video, considerem que no està en condicions de prendre decisions de manera objectiva. Això suposa que es mantingui en posicionaments contraris al que pensa bona part dels professionals penitenciaris que són recolzats únicament per un cercle molt reduït de “nous” promocionats.

Per tot això, per la necessitat de recuperar un clima laboral normalitzat i, sobretot, per la irrecuperable pèrdua de confiança que els professionals penitenciaris tenen en l’actual màxima responsable de l’àrea de règim interior, creiem que s’ha de produir el seu relleu amb caràcter d’urgència, cosa que UGTPRESONS demanarem per escrit a l’actual Secretari de Mesures Penals, Amand Calderó.

Salut i cuideu-vos!

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca