Greu incident a Salut Mental

Ahir dijous vam haver de lamentar un altre greu incident al Departament de Salut Mental del nostre centre. Aquest es va produir al torn del matí, quan un intern en va agredir un altre al cap, al pati del departament. Gràcies a la rapida actuació dels funcionaris es va poder separar l’intern agressor i aïllar el problema.

En el moment de realitzar l’escorcoll integral per assegurar-se que no fos posseïdor d’algun element o substància prohibida, aquest es dirigeix cap als dos funcionaris i amb una actitud d’agitació elevada manifesta que no es traurà la roba. Els funcionaris li tornen a explicar que per normativa del centre, s’ha de realitzar aquest escorcoll per garantir la seva seguretat, i tot seguit l’intern comença a fer moviments circulars amb els braços en direcció als funcionaris presents, cosa que fa que aquests tinguin hagin d’agafar-lo pels braços fent servir la força mínima indispensable per evitar una possible agressió.

Durant l’actuació l’intern es mostra molt agressiu i aconsegueix desfer-se de la subjecció i propina cops de puny a la cara d’un dels dos funcionaris i a l’altre, diversos cops de cap a la cara mentre intenta mossegar-lo en diverses ocasions sense deixar de donar cops de puny.

En aquest moment i donada la greu situació de risc produïda, s’activa codi 2, essent necessària la intervenció del personal de seguretat del centre per intentar reconduir la situació. Es personen els caps de serveis i la doctora de guàrdia que ordena el seu aïllament psiquiàtric.

El resultat va ser que ambdós companys van haver de ser traslladats a la mútua per atendre’ls de ferides greus, als quals els hi desitgem una ràpida recuperació.

UGTPRESONS fa temps que demanem la incorporació de més personal en aquest departament a conseqüència del volum de feina existent i també degut a l’entrada en vigor de la nova circular 2/2021 que tants problemes està provocant als centres penitenciaris de Catalunya.

UGTPRESONS demanem a la Direcció del Centre que revisi els protocols d’actuació i de seguretat del Departament de Salut Mental. També demanem que augmenti la dotació de funcionaris en aquest departament, però no sols no s’augmenta, sinó que segons el llibre de serveis, moltes vegades es treuen efectius per cobrir altres departaments. No és acceptable que la dotació sigui de  cinc funcionaris pels torns de matí i tarda i dos pel torn de nit com  a màxim.

Concretament ahir, la dotació no era l’adequada i  no s’arribava ni tan sols a aquest llindar d’efectius, essent 4 els funcionaris assignats al departament, tres a interior i un funcionari a cabina.

UGTPRESONS considerem que ha arribat el moment que la direcció del centre prengui decisions respecte a aquest departament, el seu funcionament i dimensionament de personal.

La plantilla de Brians 2 vol treballar en condicions que garanteixin el correcte desenvolupament de les seves funcions sense posar en perill la seva integritat i la seva carrera professional.

Salut!

Secció sindical d’UGTPRESONS al CP Brians 2

Sant Esteve Sesrovires 25 de juny de 2021

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca