Inspecció de Treball treu els colors a l’Administració

Arran de la denúncia interposada per UGTPRESONS davant el Comitè de Prevenció i a Inspecció de Treball amb relació als gravíssims fets del passat 8 de maig al DERT de Quatre Camins en què es van produir dos incendis, i que 4 companys van haver d’anar a la Mútua per ser atesos per inhalació de fum, avui una inspectora del Departament de Treball ha visitat el Centre per elaborar els seus informes.

Recordem que prèviament als incidents UGTPRESONS ja havíem informat la Direcció del centre de les greus mancances en matèria de seguretat i del mal funcionament del material antiincendis, i havíem exigit mesures urgents als greus problemes de manteniment, i responsabilitats per la greu negligència de l’administració que podria haver acabat en desgràcia.

La inspectora ens ha reunit als denunciants així com els responsables de manteniment del centre i tots junts hem fet un recorregut pel centre, especialment centrat al DERT, i una vegada feta la visita, s’han confirmat totes les nostres denúncies al detectar-se unes deficiències més que notables, que demostren la deixadesa de l’administració en aquest aspecte, que juga irresponsablement amb la seguretat de tot el personal del centre així com dels interns.

Inspecció de Treball ha comprovat in situ totes les mancances denunciades per UGTPRESONS i ha deixat palès que no es compleixen cap dels protocols ni de la normativa bàsica d’extinció d’incendis, ni per part de les empreses de manteniment, ni de la direcció, ni tampoc per part de la Secretaria, i per tort això ens ha convocat a una reunió el pròxim 22 de juny en què ens mostrarà el resultat dels informes que elaborarà després de la visita realitzada avui.

Avui s’ha demostrat el que UGTPRESONS no ens hem cansat de denunciar davant el Comitè de Prevenció, a les Comissions de seguiment i a les reunions amb la direcció. És lamentable que s’hagi d’arribar a aquests extrems, posant en perill la vida dels treballadors, per aconseguir que es prenguin les mesures necessàries.

UGTPRESONS restarem a l’expectativa del resultat dels informes i en funció d’aquests, exigirem responsabilitats a qui correspongui i supervisarem totes les correccions en matèria de prevenció i seguretat que s’hi dictaminin.

Anys i anys de deficiències no poden comportar, en cap cas, que la responsabilitat recaigui sobre el funcionariat, la professionalitat dels quals volem destacar, ja que malgrat no tenir els mitjans adients, van evitar una tragèdia en els incendis del DERT el passat mes. UGTPRESONS seguirem apostant per una correcta dotació de mitjans i denunciarem cada cop que calguin els incompliments de l’administració.

Salut

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca