Plante al mòdul 5

Aquest cap de setmana hem estat testimonis de la situació de tensió que estem patint des de fa dies al nostre centre. I és que la situació de confinament del Mòdul 6, al costat de la problemàtica que està generant la nova circular 2/2021, està produint un brou de cultiu que realment ens preocupa. 

UGTPRESONS hem denunciat que en un curt període de temps han augmentat els episodis de violència i agressions, tant a treballadors com a interns. La setmana passada un intern va agredir violentament a un altre intern amb un “pinxo” al coll.  També han augmentat considerablement l’activació de codis, amb la consegüent massificació del departament especial, saturat. 

Els interns són conscients de les noves polítiques de contenció verbal i la reducció considerable d’escorcolls integrals que s’estan produint, que afecta directament la seguretat no només del centre sinó també de treballadors i interns. Al mateix temps la qualificació de sancions i la prescripció de moltes d’aquestes per la inactivitat de la Direcció per fer front a la situació, agreuja encara més aquesta inseguretat.

Conseqüència d’això, aquest dissabte hem hagut de fer front a una alteració molt greu de seguretat, que va provocar que s’activés un Codi 4 en produir-se un “plante” al mòdul 5 durant l’esmorzar. Només gràcies a la perícia i gran professionalitat dels companys s’ha pogut reconduir la situació d’una manera àgil i ràpida, el que va evitar que la situació anés a pitjor.

Però si això no va ser suficient, diumenge durant un incident que va protagonitzar un intern al Mòdul 3, tres companys van ser agredits violentament i van haver de ser atesos pels serveis mèdics del centre i posteriorment derivats a la mútua. UGTPRESONS desitgem una ràpida recuperació als companys i que la direcció actuï amb contundència i demani responsabilitats no només disciplinàries sinó penals contra aquest intern.

Tenim grups d’extorsió en els mòduls que es freguen les mans amb la nova política penitenciària, que no fa més que alimentar incidents molt greus com hem tingut també en els mòduls 2 i 4 aquests dies. UGTPRESONS volem incidir en el fet que tot això ha succeït durant aquesta mateixa setmana en la qual en repetides ocasions s’han sol·licitat conduccions per l’elevada conflictivitat al centre, precisament d’interns del Mòdul 5 entre d’altres, sense comptar amb l’acord de la direcció que, lluny d’escoltar unes demandes més que fundades, han volgut treure ferro a l’assumpte. Ara nosaltres en paguem les conseqüències.

Malauradament amb la posada en marxa de la circular 2/2021 aquesta és una situació que va en augment a tots els centres penitenciaris, en generar una sensació d’inseguretat en els centres i d’impunitat envers els interns més violents. UGTPRESONS exigim la RETIRADA DE LA CIRCULAR, la qual està posant en perill als treballadors penitenciaris.

Salut!

Secció Sindical d’UGTPRESONS al CP Puig de les Basses

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca