Reunió comissió de seguiment

Situació reforços i substitucions

L’Administració ens informa que estan fent un estudi per definir el nou dimensionament de les plantilles dels centres que fa mesos UGTPRESONS vam demanar i que ja es va començar a treballar l’any passat. L’estudi s’està fent des de la subdirecció de centres i la subdirecció de rehabilitació i ja han traslladat part d’aquests informes al nou equip directiu del departament.

A partir de l’1 de juliol es faran efectives les comissions de servei amb el corresponent moviment i cobertura de places que això genera, i que ja estan contemplades. Amb això i amb la previsió de tenir-ho enllestit el 3 o 4 de juliol, faran una valoració de  les necessitats de personal de cadascun dels centres per saber el total de personal de reforç que continuarà, amb la previsió que siguin renovats els que es considerin necessaris fins Al 15 o 30 de setembre. 

UGTPRESONS hem demanat la renovació de tot el personal de reforç i dels substituts. No és acceptable que en un mateix centre estiguin cessant personal i alhora demanar voluntaris per fer hores extraordinàries.

UGTPRESONS hem incidit de nou en què no es permeti que les oficines de RRHH dels centres utilitzin als companys de reforç per omplir llibres sense obeir a cap més criteri que el d’omplir forats als llibres de serveis. És una pràctica que de mica en mica sembla que s’està solucionant, però de la que continuarem estant molt a sobre per corregir alguns abusos que s’han produït.

Contracte vestuari

Referent al nou uniforme ens informen que treballen amb la previsió que, un cop es tinguin els corresponents informes de l’assessoria jurídica i la intervenció delegada,  el pròxim mes de setembre s’aprovi en Acord de Govern el contracte plurianual que permeti disposar del nou uniforme que s’haurà de distribuir a tots els centres i a repartir-lo a tots els treballadors i treballadores.


UGTPRESONS hem demanat que per agilitzar el procés de repartiment de la roba i evitar canvis innecessaris, abans de començar a repartir els nous uniformes es faci entrega als centres de mostres de la nova roba perquè el personal pugui provar-se les peces per tal d’escollir la talla més adient.

Mentrestant al mes de juliol es farà un contracte menor per subministrar als centres el material necessari fins a tenir el nou uniforme.

Nota absències justificades

La secretaria va publicar el passat març una nota informativa relativa a les absències justificades o als permisos concedits que inclouen el temps indispensable per la seva realització. Recordem que per gaudir del temps indispensable de desplaçament cal anar al centre de treball primer i/o tornar al centre de treball després de l’absència o permís.

En aquesta nota s’exceptua les absències justificades o permisos concedits per raons de treball quan no hi ha desplaçament efectiu al centre de treball si això suposa sortir abans d’iniciar el torn o arribar un cop finalitzat, amb un marge de 30 minuts amb relació a l’hora d’inici o final de cada torn.

UGTPRESONS hem demanat que aquesta exempció es faci extensible a totes les absències justificades, incloent-hi els supòsits per motius de salut i assistència a consulta mèdica, i no només per raons de treball.

Visites mèdiques dintre horari laboral

Referent a la justificació de visites mèdiques realitzades dintre de l’horari laboral regulada al punt 5.1 de la instrucció 1/2019 de Funció Pública, si un treballador acudeix a una visita mèdica, ho haurà de fer mitjançant una declaració responsable.

L’Administració ens mostra una vegada més el seu vessant més restrictiu, aplicant l’article 69 de la Llei 39/2015 de Procediment Administratiu Comú, que els faculta a demanar a la persona que fa ús d’un permís per acudir a visita mèdica en el seu horari laboral, generalment a centres privats, a què acrediti de forma fefaent el motiu, tot i haver signat prèviament la declaració responsable.

Oposició i concurs de trasllats Tècnics Especialistes

L’Administració manifesta que la data prevista per realitzar la prova escrita de l’oposició de tècnics especialistes sigui a finals de setembre o començaments d’octubre, ja que s’estan organitzant diversos espais per la realització d’aquesta.

Quan al concurs de trasllats la previsió és la de publicar-lo al mes d’octubre.

Presentació quadrants oficines RRHH

L’Administració ens informa que encara està redactant una nova circular per unificar criteris a tots els centres penitenciaris amb relació als criteris i terminis de gaudiment i al circuit per demanar dies, vacances, etc. tal com vam demanar UGTPRESONS fa uns dies. Ja els hem recordat que a les alçades d’any en les que ens trobem, només acceptarem canvis que estiguin orientats a aquesta unificació a tots els centres i a facilitar al treballador les gestions amb les oficines de personal.

L’Administració continua mostrant-se receptiva amb les nostres peticions i esperarem que ens informin ben aviat dels criteris unificats que a instàncies d’UGTPRESONS pensen aplicar a tots els centres.

Concurs de Comandaments i de Puig de les Basses

L’Administració ens informa que la junta de mèrits del concurs de comandaments es reunirà la pròxima setmana i que la resolució provisional del concurs, amb la valoració dels mèrits, sigui entre els dies 5 i 9 de juliol.

Encara s’estan resolent algunes al·legacions i recursos, però independentment d’això es preveu que la resolució definitiva del concurs sigui al setembre.

En referència a la resolució del concurs de comandaments de Puig de les Basses, l’administració ens informa que respecte a la mesura cautelar que té aturat el procés, aquest encara no s’ha manifestat sobre la resolució d’aquest.

Informació situació noves convocatòries

Juristes
L’Administració ens informa que aviat començarem a negociar les bases de l’oposició i del concurs de trasllats, per intentar tenir-ho enllestit ben aviat i fer la convocatòria el pròxim mes de setembre.

Treballadors socials
Treballen amb la previsió de començar a negociar les bases a finals de setembre.

Concurs de comandaments intermedis
La voluntat de l’administració és que la convocatòria sigui el 2022.

Salut!

UGTPRESONS

Barcelona, 23 de juny de 2021

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca