Reunió d’UGTPRESONS amb el Grup Parlamentari Socialista

Traslladem les reinvindicacions dels treballadors penitenciaris també al Parlament

UGTPRESONS ens hem reunit al Parlament de Catalunya amb el diputat del Grup Parlamentari dels Socialistes Ruben Viñuales, portaveu del grup en matèria de Justícia, per demanar-li el recolzament del seu grup parlamentari en la defensa de les reivindicacions que els professionals penitenciaris considerem bàsiques i per traslladar-li, de la mateixa manera que vàrem fer amb la consellera, la delicada situació que estem vivint ara mateix als centres penitenciaris de Catalunya.

Amb relació a l’escenari que tenim als nostres centres, hem volgut traslladar el malestar que ha suposat l’aplicació de la Circular 2/2021, que ha posat en una difícil situació als treballadors penitenciaris i que està tenint com a resultat un augment de les agressions i dels incidents greus.

Quan als reptes que cal afrontar, hem presentat els punts que per UGTPRESONS són cabdals pel futur del nostre col·lectiu:

Reconeixement com Agents de l’Autoritat

Hem insistit en que es facin les reformes legislatives necessàries que permetin que siguem considerats agents de l’autoritat i l’hem demanat que el PSC, com partit associat al PSOE i amb un pes específic important, treballi per a que així sigui.

La constant pèrdua d’autoritat que s’està produint és una realitat i la sensació que els responsables de l’Administració Penitenciària no valoren ni es respecten la nostra tasca també, al contrari, enlloc de defensar-nos i dotar-nos de la seguretat necessària per fer la nostra tasca, ja de per si complicada, ens ho posen cada dia més difícil.

Sens dubte les reformes legislatives han de ser la via per reforçar la nostra protecció davant l’augment de les agressions i la pèrdua d’autoritat que estem patint.

Jubilació Anticipada professionals penitenciaris

Hem traslladat l’intens treball que hem estat fent aquests darrers mesos i que va concloure el passat 17 de febrer amb l’Informe del Grup de Treball per a l’estudi de la Jubilació Anticipada i de la 2a activitat dels cossos penitenciaris.

A manca de petits serrells que hem d’acordar amb l’Administració Penitenciària com l’edat per accedir a la jubilació o el temps de treball desenvolupat, només quedaria la negociació amb el Ministerio de Seguridad Social i, per això, li hem demanat que recolzi aquesta històrica reclamació i demani ell també a Madrid l’aprovació de la nostra Jubilació Anticipada.

Consolidació dels llocs de treball per als nostres interins

Hem compartit amb el diputat la problemàtica relacionada amb l’alt índex d’interinatge existent al nostre àmbit i li hem traslladat la manca de consideració d’un Departament de Justícia que sempre ha pensat en consolidar places enlloc de persones.

I la prova ha estat la publicació de les bases del cos de Tècnics Especialistes. Li hem traslladat que UGTPRESONS vam demanar la NO publicació d’aquest procés i esperar-nos a les modificacions legislatives que s’aprovessin a l’Estat, però el Departament de Justícia va tirar pel dret i les va publicar. Ara veiem com s’han publicat les oposicions d’Ayudantes Penitenciarios amb una estructura que era la que nosaltres volíem per als nostres interins.

L’hem advertit que no permetrem que es repeteixi el mateix amb les bases dels processos que negociarem en breu (juristes, treballadors socials, etc…) i que, arribat el cas, demanarem la seva col·laboració.

Negociació d’un Nou acord de condicions laborals i integració del PRP

Hem traslladat la necessitat d’adaptar a l’actual realitat penitenciària un acord anacrònic i obsolet prorrogat de fa més de 10 anys. Cal actualitzar les nostres condicions laborals i garantir entre d’altres, la carrera professional horitzontal i vertical i la mobilitat de tots els professionals penitenciaris.

Pel que fa al PRP li hem demanat el suport del seu Grup per a la integració d’aquest complement al nostre complement específic. Malgrat tant el Departament d’Economia com Funció Pública consideren oportuna aquesta integració, no descartem que sigui el nostre Departament el qui posi entrebancs per fer-ho.

El Diputat Ruben Viñuales ens ha reconegut que el primer col·lectiu amb qui s’ha volgut reunir és el nostre i que ho ha fet així perquè considera que som el grans oblidats de l’Administració i de la societat en general i creu que això és una anomalia que s’ha de solucionar.

El Diputat ha recollit amb interès totes i cada una de les qüestions que li hem traslladat i s’ha compromès a treballar-les dins del Grup i recolzar-les al marc competencial que sigui, al Parlament de Catalunya o al Congreso de los Diputados.

Ens ha comunicat que tant bon punt tingui l’oportunitat traslladarà en seu parlamentària les nostres demandes a la nova Consellera de Justícia.

Salut i cuideu-vos!

UGTPRESONS

Barcelona, 21 de Juny de 2021

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca