Un intern destrossa quatre cel.les en quatre dies

UGTPRESONS volem denunciar la inactivitat de la direcció davant dels gravíssims fets ocorreguts aquesta setmana, quan un intern perillós que es troba en protocol de seguretat, ubicat al DERT, ha trencat quatre cel·les en quatre dies.

Els fets més greus van ocórrer el passat dimecres quan l’intern va destrossar la cel·la que ocupava i es va parapetar rere el matalàs al fons d’aquesta, amenaçant de mort als funcionaris amb un tros del mirall afilat preparat per punxar i tallar a qui pogués i en un elevat estat d’agressivitat.

Durant l’actuació necessària per reconduir la situació, l’intern no va parar de llençar objectes com trossos de ferro i vidre de la finestra i va intentar tallar al Cap d’unitat que sortosament va rebre el tall als guants que portava en alçar els braços per protegir-se.

A causa dels fets, el cap d’unitat va resultar lesionat i va haver d’anar a la mútua i ara per ara es troba de baixa. UGTPRESONS li desitgem una ràpida recuperació i volem felicitar a tots els companys per la seva professionalitat en les diferents actuacions i resolucions dels conflictes protagonitzats per aquest intern.

UGTPRESONS ha transmès la queixa a la Direcció del Centre perquè donés una solució a les greus situacions que s’han viscut per culpa de l’alta agressivitat que ha mostrat aquest intern des de fa dies, i li  hem exigit que:

S’apliqui de forma immediata l’article 95.3 del Reglament penitenciari i la circular 5/2004 de serveis penitenciaris, que regulen el trasllat d’interns en situacions d’urgència, tal com UGTPRESONS ja havíem demanat abans dels greus fets que han succeït.

Volem també denunciar una vegada més que la nova circular 2/2021 no ha funcionat, ja que la nova modalitat de subjecció que es va aplicar per controlar la conducta agressiva que manifestava l’intern, va originar que pogués trencar les corretges.

UGTPRESONS vetllarem perquè la direcció faci la seva feina i denuncií d’ofici les amenaces de mort i les agressions sofertes pels companys.

Salut,

Secció sindical UGTPRESONS-CP PONENT

Lleida, 25 de juny de 2021

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca