Greu incident al MR9

Ahir dimarts es va produir un altre greu incident al MR9 del nostre centre. Concretament els fets van succeir al voltant de les 19h, quan un intern amb antecedents psiquiàtrics  va començar a increpar a l’intern amb destí a l’economat del mòdul per no voler fiar-li la compra, la qual cosa està prohibida per normativa.

Com que l’agressivitat i l’agitació de l’intern va anar a més, i veient que s’estava alterant el normal funcionament del departament, els únics dos funcionaris assignats al mòdul es van apropar a l’intern fent contenció verbal amb l’objectiu que es tranquil·litzés, ordenant-li que sortís al pati, però aquest tot al contrari, es va llençar a sobre dels funcionaris propinant-los empentes, cops de cap, i cops de puny.

A causa de la situació els funcionaris van haver d’activar un Codi 2 i a l’arribada dels funcionaris assignats al servei, tot i que amb dificultats per l’agressivitat mostrada per l’intern, es va aconseguir immobilitzar per aturar les constants agressions d’aquest.

A conseqüència de les múltiples agressions, els dos companys van haver de ser traslladats a la Mutua per la seva valoració, i des de UGTPRESONS els hi desitgem una ràpida recuperació, i felicitem la professionalitat de tots els companys que van haver d’intervenir.

UGTPRESONS tornem a reiterar a la direcció del Centre que ha arribat el moment de posar fill a l’agulla, ja no es pot esperar més a què intervingui en els protocols del departament de psiquiatria. Els fets van succeir al MR9, però aquest intern gaudeix d’una “immunitat” atorgada per un informe fet per un psiquiatre, la qual impedeix taxativament que l’intern compleixi cap mena de sanció.

No entrarem a valorar aquest informe, però ens preguntem si l’intern no pot complir sanció pels seus antecedents psiquiàtrics, és apta per fer vida a un mòdul ordinari? De què serveix llavors el departament de Psiquiatria?

Recordem a la direcció del centre i a la secretaria que nosaltres fem la feina el millor possible amb els pocs mitjans personals de qué disposem, amb la pressió i la fiscalització constant de la secretaria.

Reiterem que la plantilla de Brians  2  vol treballar en condicions que garanteixin el correcte desenvolupament de les seves funcions sense posar en perill la seva integritat i la seva carrera professional.

Salut!

Secció sindical d’UGTPRESONS al CP Brians 2

Sant Esteve Sesrovires 7 de juliol de 2021

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca