Demanem a la Consellera aturar temporalment tots els processos selectius pendents de publicar

Honorable Lourdes Ciuró i Buldó
Consellera de Justícia
Carrer del Foc, 57 – 08038 Barcelona

Honorable Senyora,

Al Ple del Congreso de los Diputados celebrat ahir 21 de juliol es va aprovar el Real Decreto Ley 14/2021, de 6 de julio, de medidas urgentes para la reducción de la temporalidad en el empleo público, fruit de l’Acord assolit el passat 5 de juliol entre la UGT, ccoo i csif i el Ministerio de Política Territorial y Función Pública.

Un cop convalidat el RDL, comença un termini de 3 mesos per a la tramitació d’un Projecte de Llei que inclourà modificacions del text original, i que acabarà traduint-se en la nova Llei destinada a reduir la temporalitat a les administracions.

Cal dir que algunes d’aquestes modificacions es van anunciar ahir mateix, i que serien:

  • La modificació de l’article 2.2 del RDL en el sentit de canviar el termini màxim del 31 de desembre de 2021 per publicar el nou procés d’estabilització (PESCO 2021) i fixar que la nova data màxima de publicació sigui 4 mesos després de l’entrada en vigor de la futura Llei.
  • La modificació de l’article 2.4 del RDL en el sentit d’afegir la possibilitat que les bases dels processos selectius derivats del nou procés d’estabilització (PESCO 2021) donin a la fase d’oposició un caràcter puntuable però no eliminatori.

Fins i tot la titular del Ministerio de Hacienda y Función Pública va anunciar que proposarien que la nova Llei permetés que, amb caràcter excepcional i d’acord amb el que preveu l’article 61.6 de l’EBEP, s’estableixi el sistema de Concurs (valoració exclusiva dels mèrits) com a mètode de selecció en, i cito textualment les paraules de la ministra Montero, “los casos en los que los interinos hayan permanecido en su puesto de trabajo durante 10 años y esa plaza no se haya convocado en las correspondientes ofertas de empleo”.

Vull recalcar que el RDL 14/2021 aprovat ahir recull a la seva Disposició Transitòria Primera que “los procesos selectivos incluidos en las Ofertas de Empleo Público aprobadas en el marco de los processos de estabilización (PESCO) cuya convocatoria hubieran sido publicadas seguirán ejecutándose con arreglo a las previsiones de las respectivas convocatorias”, permetent, al nostre entendre, que els processos selectius NO publicats d’aquestes convocatòries puguin executar-se d’acord amb el que preveu el mateix RDL 14/2021.

Per tant, i vista la modificació en l’accés a la condició de funcionari de carrera que pot representar la nova Llei destinada a reduir la temporalitat a les administracions que s’aprovarà el pròxim mes d’octubre al Congreso de los Diputados, UGTPRESONS, com a sindicat majoritari a l’àmbit penitenciari, li demanem que fins que no s’aprovi el text definitiu de la nova Llei:

NO ES PUBLIQUIN els processos selectius encara no convocats de Juristes, Treballadors Socials, Psicòlegs i Educadors Socials de l’àmbit d’execució penal, inclosos a l’Oferta Pública d‘Estabilització i Consolidació per al 2017, pels següents motius:

  • Alguns d’aquests processos podrien encabir-se entre els que poden ser convocats pel sistema exclusiu de Concurs.
  • La resta de processos no convocats podrien acumular-se a la nova Oferta Pública d’Estabilització per al 2021 i donar-los idèntic tractament que el previst per als processos selectius que s’inclouran a la nova Oferta Pública d’Estabilització 2021.

Considerem, doncs, que l’Administració ha d’actuar amb prudència i sense precipitació i esperar el text definitiu de la Llei ja que molt probablement recollirà noves propostes o, fins i tot, modificacions d’allò anunciat ahir, peròsobretot, ha d’actuar amb justícia i respecte als centenars d’interins que actualment desenvolupen les seves funcions als centres penitenciaris catalans.

Per tant, i atesa la urgència a tractar una qüestió cabdal per a centenars dels nostres professionals penitenciaris interins considerem necessari la convocatòria extraordinària i urgent del Grup de Treball penitenciari per tractar aquesta problemàtica de manera monogràfica.

Resto a l’espera de la seva resposta.

Atentament,

Xavier Martínez Martí

Responsable del Sindicat Professional de Presons de la FeSP-UGT de Catalunya

Barcelona, 22 de juliol de 2021

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca