Dimiteix el secretari de mesures penals, Amand Calderó

Demanem un nou responsable de concens amb experiència a l’àmbit penitenciàri

Fa només unes hores ens hem assabentat que el ja ex-Secretari de Mesures Penals, Amand Calderó, presentava la dimissió. Desconeixem si es tracta d’una decisió personal o ha estat “condicionat” a prendre-la abans de ser destituït, però, en qualsevol cas, es tractava de la crònica anunciada accelerada pels darrers esdeveniments.

UGTPRESONS considerem que no és oportú que un responsable polític es capfiqui a mantenir-se ocupant un lloc de responsabilitat a qualsevol administració si no té el suport dels seus treballadors i treballadores, però quan aquesta obstinació es produeixi a un lloc tan sensible com el de màxim responsable de l’Administració Penitenciària, i més quan té en contra a pràcticament la totalitat de la plantilla, creiem que és imprudent.

UGTPRESONS, com a sindicat majoritari a l’àmbit penitenciari, fem una valoració positiva d’aquesta dimissió, que s’hauria d’haver produït fa mesos, però creiem que ha de venir acompanyada de les dimissions d’altres membres del ja ex-equip del Sr. Calderó, i des d’UGTPRESONS els animem a fer-ho.

No han sabut entendre que el que han de fer és donar suport als professionals penitenciaris i que no és possible prendre sistemàticament mesures unilaterals alienes a la pràctica professional que, malauradament, el temps està demostrant que no són encertades i estan portant al sistema a un punt de conflicte extrem i de manca de seguretat alarmant.

També demanem a la Consellera Ciuró que no torni a cometre la mateixa errada que, al nostre entendre, ha fet amb el nomenament del nou Director General d’Afers Penitenciaris, i que, nomeni en el lloc de màxim responsable de l’Administració Penitenciària a una figura de consens que tingui l’aval dels professionals penitenciaris, amb experiència real a l’àmbit penitenciari i amb tarannà procliu a escoltar i entendre els problemes reals existents als centres penitenciaris.

Si és així, trobaran una UGTPRESONS en disposició a arribar a acords i aconseguir un nou sistema penitenciari més fort i segur, en cas contrari ens seguiran trobant enfront denunciant qualsevol atac o gestió negligent envers el nostre col·lectiu.

Salut i cuideu-vos!

UGTPRESONS

Barcelona, 6 de juliol de 2021

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca