Dos nous incendis en una setmana

Amb prou feines han passat uns dies del gravíssim incendi al DERT, que va costar la vida a un intern i més de mitja dotzena de companys van haver de ser atesos pels serveis mèdics, i de nou aquesta setmana hem hagut de fer front a dos incendis.

Dijous a la nit una interna es va xinar i va haver de ser traslladada a l’hospital d’urgència, i gairebé de manera sincronitzada un intern del MR1 va calar foc a la cel·la, i només gràcies a la ràpida intervenció dels companys de servei i a la seva professionalitat, es va salvar la vida de l’intern i es va sufocar l’incendi sense haver de lamentar cap desgràcia personal.

I quan diem que és gràcies als companys de servei i al cap de serveis que tot es va solucionar amb eficàcia i eficiència, no ho diem perquè si, doncs en el moment dels dos fets el cap de serveis comptava amb una dotació de personal insuficient i només va poder disposar de 5 funcionaris per muntar tot l’operatiu. A més, com malauradament sembla ser ja normal a gran part dels incidents que estan succeint a altres centres, a la manca de personal cal afegir la manca de material per fer front a la situació i el seu mal funcionament. En aquesta ocasió, el ventilador per evacuar el fum estava al DERT, i el cotxe elèctric per transportar el material anti incendis no funcionava, a més dels problemes amb els “draguers” i la manca de walkies durant el servei de nit, el que evidentment va dificultar enormement la intervenció, i reiterem, només gràcies a la intervenció dels companys i la seva entrega es va poder fer front a l’incident amb un final positiu.

Qui pot entendre que un centre penitenciari nou i amb les últimes novetats tecnològiques i de seguretat, no disposi de material suficient, ni en bon estat perquè els companys puguin treballar amb uns mínims de garanties. UGTPRESONS instem a la Direcció del centre perquè sense demora revisi el bon funcionament del material, faci un estudi per tenir una correcta i suficient dotació del material per fer front a aquestes situacions amb garanties i reconsideri la seva reubicació per minimitzar el tems de reacció.

UGTPRESONS exigim també a la direcció que com a responsables de la seguretat dels seus treballadors facin arribar a la nova Direcció General la necessitat d’un augment de  personal, i serveixi com a exemple, ja que estem davant d’un fet puntual, l’actuació sota mínims que es va produir aquest passat dijous a la nit, en un centre penitenciari amb més de 600 interns.

La integritat dels nostres companys no pot estar en la corda fluixa per falta de planificació dels nostres responsables. És inadmissible i des d’UGTPRESONS exigim una resposta immediata als nostres responsables, i és que no podem obviar que aquesta mateixa setmana hem tingut un altre incendi en una altra cel·la, d’un intern que, amb protocol de seguretat específic per la seva alta perillositat, ha calat foc a aquesta.

En aquesta ocasió, a més a més l’intern ja havia amenaçat i agredit a companys el dia anterior.  I és que la política laxa que promulga els nostres comandaments no ajuda gens i dóna un missatge clar d’impunitat als interns més conflictius.  El protocol que se li va aplicar era menys restrictiu al qual se li aplicava en altres centres, el que propicia com és lògic aquest tipus de finals, del tot previsible, deixant la seguretat del centre en dubte.

UGTPRESONS volem felicitar els companys per la seva professionalitat i entrega, i esperem una ràpida reacció de la Direcció. Estarem vigilants per tal que es produeixin els canvis i les millores necessàries per evitar que es repeteixin situacions com aquestes.

Salut i cuideu-vos!

UGTPRESONS

Barcelona, 17 de juliol de 202

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca