EL Govern acorda el pagament de la paga extra del 2014 i l’increment del 0,9%

COMENCEM TAMBÉ A RECUPERAR LA NOSTRA BUFANDA

Ahir el Govern de la Generalitat va aprovar el Decret Llei que dona compliment a l’Acord assolit l’11 de desembre de 2018 entre l’Administració i UGT i ccoo, com a conseqüència de la vaga convocada aquell any.

Amb aquest Decret Llei es confirma de forma definitiva la pràctica recuperació de bona part de les nostres retribucions espoliades (només restaria completar-lo l’any vinent)  i continua deixant en evidència a aquells que van criticar l’Acord.

INCREMENT RETRIBUTIU DEL 0,9% PER AL 2021

Tal com es va negociar a la Mesa General de Negociació dels Empleats Públics de l’Administració de la Generalitat (MEPAG) del passat 1 de juliol, on UGTPRESONS participa com a únic sindicat de l’àmbit penitenciari, el Govern va aprovar ahir:

l’increment del 0,9% de la massa salarial del personal de la Generalitat de Catalunya, amb la previsió que es faci efectiu en la nòmina de setembre i amb efectes retroactius des de l’1 de gener de 2021.

Aquest 0,9% es refereix tant a les retribucions bàsiques com a les complementàries, tal com estableix la Llei 11/2020, de 30 de desembre, de Pressupostos generals de l’Estat per a l’any 2021”.

RETORN DE LA PAGA EXTRAORDINÀRIA DE 2014

El decret llei aprovat ahir, també inclou el retorn del 55% de la paga extraordinària que els treballadors públics van deixar de percebre el 2014.

L’abonament d’aquest primer tram de la paga extra es farà efectiu a la nòmina del novembre. El 45% restant de la paga, es farà efectiu el 2022”.

RECUPERACIÓ DEL 50% DE LA PRODUCTIVITAT/“BUFANDA”

En relació a la recuperació de la “bufanda” prevista també a l’Acord signat per la UGT, avui hem celebrat una primera reunió específica en la que la Directora General de Funció Pública ha confirmat el pagament a finals d’any del 50% pactat, a la vegada que ha manifestat la necessitat de determinar nous criteris avaluatius.

No obstant ha reconegut que no hi haurà temps material per pactar uns nous criteris per a aquest mateix any i serien d’aplicació l’any 2022, de manera per a aquest 2021 s’aplicarien els criteris existents l’any 2011, que va ser el darrer any que la vàrem cobrar.

La UGT ens hem mostrat disposats a participar en el nou disseny ja que l’anterior model no oferia el màxim de garanties pels treballadors i treballadores i hem demanat que, com a prova pilot, se’ns presenti a la propera reunió una proposta dels objectius que haurien d’assolir els treballadors de 10 col·lectius diferents de diversos Departaments, ja que pensem que no és possible la concreció d’objectius en determinats col·lectius.

Ens hem emplaçat a la reunió que celebrarem al mes de setembre amb la confirmació que aquest 2021 començarem a recuperar un més dels complements que ens van robar l’any 2012.

Salut i cuideu-vos!

UGTPRESONS

Barcelona, 29 de juliol de 2021

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca