Escrit Consellera petició convocatòria immediata del Grup de Treball Penitenciari de jubilació anticipada i PRP

Honorable Lourdes Ciuró i Buldó
Consellera de Justícia
Carrer del Foc, 57 – 08038 Barcelona

Honorable Senyora,

A la reunió que el passat 18 de juny vam mantenir amb vostè UGTPRESONS, sindicat majoritari a l’àmbit penitenciari, li vam traslladar diverses problemàtiques que afecten els professionals penitenciaris, moltes d’elles que s’arrosseguen des de fa anys i que a l’anterior legislatura no es van voler encarar amb la suficient determinació.

Entre les qüestions que vam exposar UGTPRESONS li vam demanar que afrontés amb celeritat dos punts que entenem són cabdals i que, almenys un d’ells com és la jubilació anticipada, va ser treballat amb intensitat els darrers mesos i només requereix del tancament de petits serrells per signar un acord final en la mateixa línia que van fer en el seu moment els companys dels cossos de Mossos d’Esquadra i d’Agents Rurals.

La resposta que vostè ens va donar va ser la de mostrar-se compromesa a abordar els temes que calguessin i amb urgència, a més de comunicar-nos el seu compromís amb els professionals penitenciaris i la seva voluntat d’iniciar una ronda de visites als diferents centres penitenciaris per poder mantenir trobades amb els professionals penitenciaris i les seccions sindicals dels centres, visites que ja ha iniciat i de les que hem de dir-li no estem satisfets en el format, ja que es produeixen sense previ avís, dificultant així que se li puguin transmetre les problemàtiques dels centres amb claredat.

Ahir mateix a la seva compareixença a la Comissió de Justícia del Parlament va marcar els objectius de la seva legislatura com ara el d’elaborar un nou acord de condicions laborals, la definició d’una carrera professional, disminuir la temporalitat o encarar el repte de rejovenir les plantilles incidint en l’assoliment de la jubilació anticipada i en el fet de redefinir el catàleg de llocs de segona activitat, entre d’altres.

Però en relació concretament als dos punts que anteriorment li comentava i que considerem que s’han d’abordar amb caràcter d’urgència UGTPRESONS li demanem la convocatòria immediata del Grup de Treball Penitenciari per abordar:

  • El document definitiu de la Jubilació Anticipada dels professionals penitenciaris, previ a l’enviament de l’informe al Ministerio de Seguretat Social.
  • La fórmula que permeti la integració del Programa de Rendiment Professional (PRP) al nostre complement específic, tal com es va acordar a la darrera reunió de la Comissió de Retribucions i Despeses de Personal integrada tant pel Departament d’Economia com la Funció Pública.

Atentament,

Xavier Martínez Martí
Responsable del Sindicat Professional de Presons de la FeSP-UGT de Catalunya

Barcelona, 6 de juliol de 2021

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca