Greus incidents al DERT

La tarda-nit passada vam viure al CP Mas d’Enric un altre episodi de xantatge promogut per dos interns del DERT.

El comportament dels dos interns va anar empitjorant durant la tarda, fins a arribar a un punt insostenible al voltant de les 20:30 hores, moment en què els professionals del departament demanen la presència del Cap de Serveis.

Tant el Cap de Serveis com els professionals del departament, en aplicació de la Circular 2-2021, van dedicar tot el temps necessari a la desescalada verbal fins que al voltant de les 21:30 hores va quedar clar que l’intern principal era totalment impermeable al discurs dels professionals, i com coneixedors dels interns, en previsió de l’empijoratment de la situació, i per evitar situacions com les que  van succeir en dies passats al Centre de Puig de les Basses, es decideix preparar dos equips d’intervenció, demanant autorització al comandament d’incidències que en aquell moment no estava present al Centre i en previsió d’una actuació que semblava imminent,

Des d’UGTPRESONS volem recordar que diu la Circular 2-2021 sobre la contenció verbal :

Els objectius de la desescalada verbal són els següents:

  1. Reduir el nivell dansietat per poder animar lintern a acceptar la possibilitat del diàleg: qualsevol intent de raonar amb una persona enfurismada és inútil.
  2. Garantir la seguretat de lintern, els professionals i els altres interns.
  3. Introduir límits conductuals clars, ajudant lintern a controlar les seves emocions i recuperar el control sobre la seva conducta.
  4. Reduir lhostilitat per evitar que sincrementi el nivell dagressivitat i haver daplicar mitjans coercitius.

Malauradament, en el dia d’ahir, es van confondre els objectius de la desescalada verbal, amb la concessió a l’intern de part de les seves demandes per part dels serveis mèdics, consistent en proporcionar medicació a canvi de deposar la seva actitud.

Des d’UGTPRESONS denunciem aquest tipus d’actuacions, que no ens porten enlloc i que l’únic que fan és esperonar els interns, donant-los-hi armes per actuar i aconseguir el que volen a cost zero, sense que hi hagi conseqüències reals. Volem posar especial èmfasi en les nefastes repercussions que aquest tipus de solucions poden portar en un futur próxim, especialment perquè aquesta decisió d’accedir al xantatge ja es podia haver pres a mitja tarda, sent innecessari tot l’esforç realitzat pels companys, qui es van sentir novament utilitzats.

Al mateix temps exigim a la direcció del centre que revisi els equips de protecció, ja que en el moment d’equipar-se els companys van trobar dificultats a l’hora de completar l’equipament, per falta de peces o per la mala ubicació d’aquestes. Considerem que a l’estrès del moment, no cal afegir els nervis de no trobar el material necessari per intervenir.

Volem recordar, que no és la primera vegada que necessitem d’algun equipament i aquest no està en el lloc establert, com ja va passar amb el ventilador, suposadament ubicat al 4t. accés en l’incendi del MR-4 fa uns mesos.

Salut!

Secció Sindical d’UGTPRESONS al CP Mas d’Enric

El Catllar, 22 de juliol de 2021

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca