Intent de suïcidi: una plantilla professional

Malgrat que darrerament hem hagut de lamentar per diferents circumstàncies la pèrdua de vides humanes de diferents interns i internes vinculats al nostre centre i a d’altres, aquesta vegada com en moltes més, la professionalitat de tots els treballadors i treballadores del C.P. Mas d’Enric, ha servit per salvar-les.

El passat dia 15 de juliol, es va viure al Departament Especial un nou intent de suïcidi per part d’un intern. Aquest intern ja ho havia provat en altres ocasions. Es tracta d’un jove reincident que en el seu darrer ingrés penitenciari s’havia autolesionat diverses vegades, la primera el mateix dia del seu ingrés al centre, i la darrera el dia 15 de juliol.

Els fets van succeir quan gràcies a la professionalitat dels treballadors del DERT, que UGTPRESONS agraïm, van sospitar d’un intent de col.lapsar la centraleta del departament, tallant les comunicacions amb les cel.les, per part d’un altre intern, amb l’objectiu d’evitar que ningú avises els funcionaris que alguna cosa estava passant.

En comprovar que la situació no era normal, els companys i companyes van realitzar una ronda de vigilància extraordinària, moment en què van trobar l’intern penjat amb un llençol dels barrots de la cel·la.

Tot i la complexitat de la situació, finalment van poder tallar el llençol i salvar la vida de l’intern, evitant així un nou suïcidi dins una presó catalana.

Malauradament aquests fets no surten a la premsa, ja que no són noticia, però tots som conscients que en la majoria de situacions aquests intents de suïcidi i d’autolesió són avortats gràcies a la nostra professionalitat.

La secció sindical d’UGTPRESONS al CP Mas d’Enric demana als nostres dirigents el reconeixement a la feina que fem tots els treballadors i totes les treballadores tant al nostre centre, com a la resta de centres penitenciaris de Catalunya.

Salut!

Secció Sindical d’UGTPRESONS al CP Mas d’Enric El Catllar

19 de juliol de 2021

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca