Reunió bilateral d’UGTPRESONS amb el nou DG d’Afers Penitenciaris, César Galván

UGTPRESONS hem mantingut aquest matí una reunió bilateral amb el nou Director General d’Afers Penitenciaris, Cèsar Galvan, en el marc del seguit de reunions que tindrà individualment amb els sindicats representatius i que, com no podia ser d’una altra manera, ha decidit començar amb UGTPRESONS com a sindicat majoritari que som.

El responsable de la nova direcció general ens ha traslladat la seva voluntat de treballar per a que desapareguin les friccions que han hagut els darrers mesos entre els professionals penitenciaris i l’anterior administració penitenciària i s’ha compromès a fer-ho amb caràcter immediat, revisant i modificant el que sigui necessari, si finalment l’anàlisi que faci així ho aconsella.

Ens ha reconegut tenir un gran desconeixement de l’àmbit penitenciari, però ha manifestat ser un treballador incansable i que té la intenció de posar-se al dia amb la màxima celeritat possible, no obstant ens ha demanat paciència i temps per trobar les solucions a la situació actual, principalment perquè encara està treballant per conformar el seu propi equip.

S’ha descrit com una persona dialogant i propera i ens ha traslladat que un dels seus principals objectius serà el d’avançar en les reivindicacions laborals pendents.

UGTPRESONS hem estat sincers i li hem dit que d’inici no compartim la decisió de la Consellera de Justícia de nomenar-lo a ell com a Director General d’Afers Penitenciaris, ja que considerem que aquesta nova direcció havia de ser eminentment tècnica i que, per tant, havia d’estar liderada per algú de reconeguda experiència al nostre àmbit. No obstant li hem encoratjat a que s’envolti de professionals del nostre àmbit i, sobretot, que encerti en les seves eleccions ja que el seu destí estarà estretament lligat al del seu nou equip.

UGTPRESONS li hem enumerat els temes que necessiten que s’abordin amb urgència i li hem demanat la convocatòria urgent dels Grups de Treball que siguin necessaris per tal de tractar-los.

  • Integració del PRP al complement específic.
  • Acord definitiu Jubilació Anticipada dels professionals penitenciaris.
  • Reconeixement dels professionals com Agents de l’Autoritat.
  • Nou Acord de Condicions Laborals.
  • Consolidació del nostre personal interí.
  • Convocatòries de concursos de trasllat i comandaments.
  • Modificació de la Instrucció 2/2021.

UGTPRESONS li hem reconegut que la tasca que té encomanada no serà fàcil i que depèn només d’ell que les complicades relacions actuals que hi ha entre els  professionals i l’administració es normalitzin, i li hem advertit que bona part de els fracassos que han tingut els seus predecessors en càrrecs similars han vingut per no escoltar als que realment coneixen l’àmbit penitenciari, els seus professionals.

El nou Director General d’Afers Penitenciaris ha recollit les nostres demandes i s’ha tornat a comprometre a treballar immediatament per redreçar la difícil situació que s’està vivint als centres penitenciaris catalans.

Salut i cuideu-vos!

UGTPRESONS

Barcelona, 13 de juliol de 2021

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca