Reunió comissió de seguiment

SITUACIÓ REFORÇOS I SUBSTITUCIONS ACTUALS DELS CENTRES

L’Administració ens informa que actualment tots els substituts tenen contracte fins al 30 de setembre, però que aquesta data es pot anar modificant en funció de les baixes que es vagin produint als centres, de manera que es poden anar renovant passant d’una substitució a una altra si la persona substituïda retorna a la feina. Pel que fa als reforços, i que tenen data contracte fins al 12 de setembre, a començament del mes de setembre valoraran la possibilitat d’allargar-la, sempre en funció de la situació de la pandèmia i de les necessitats dels Centres.

UGTPRESONS hem demanat la incorporació immediata de les 60 persones que encara resten sense treballar de l’última borsa de reforç convocada, i més quan a determinats centres estan fent una crida a voluntaris per cobrir serveis a canvi d’hores extres retribuïdes.

També hem demanat als responsables del Departament de Justícia un esforç pressupostari perquè faci un augment net de plantilla de manera urgent, ja que la situació de precarietat de personal que tenim als Centres ho requereix.

En relació amb la situació de pandèmia i l’afectació als diferents Centres, l’administració ens informa que avui mateix donaran indicacions als Centres de les pautes a seguir, entre les quals hi haurà la suspensió de totes les comunicacions dels mòduls confinats, i la prohibició d’entrada de voluntaris a cap Centre fins a nova data. A més a més, ens començarà a fer proves d’antígens seriats (repetits en diferents dies) als treballadors i treballadores, començant per Brians 1 i Brians 2, el dia d’avui els Centres més afectats a nivell de contagis, així com proves PCR a tots els interns.

UGTPRESONS considerem que, a banda d’aquestes mesures, seria positiu per a la prevenció de contagis la realització de test d’antígens als familiars dels interns que acudeixin als Centres a realitzar comunicacions (d’aquells mòduls que encara sigui possible), tal com s’està fent a les residències de gent gran (prova prèvia a la visita tot i tenir els familiars la pauta completa de vacunació).

CANVIS DE SERVEI I HORARIS ESPECIALS PER LA NOVA OLA DE PANDEMIA

Davant la greu afectació que torna a tenir la pandèmia als Centres de Catalunya, amb increments exponencials de positius cada dia que passa, de mòduls confinats i de personal de baixa per contagi, UGTPRESONS hem demanat que es tornin a implementar horaris compactats al personal de Rehabilitació i d’oficines, de manera similar a com es va fer al començament de la pandèmia.

De la mateixa manera i amb caràcter immediat, demanem també pel personal de servei interior, alliberar els canvis de servei, o de manera subsidiària ampliar el número d’aquest dels 24 actuals a 36, i que aquesta mesura estigui vigent fins que es resolgui el concurs de trasllats que està previst que es convoqui a l’octubre. Posteriorment en la negociació d’un nou acord s’introduirien aquests canvis de manera definitiva i permanent.

L’administració ens respon que en pròxima reunió del grup de treball es valoraran aquestes demandes i ens donaran una resposta. Considerem que no podem esperar a una reunió que presumiblement es produirà al setembre. El problema el tenim avui i les solucions han d’arribar JA!

INFORMACIÓ GENERAL DE TOTS ELS CONCURSOS I PROCESSOS DE SELECCIÓ

Tècnics Especialistes
L’Administració ens informa que la previsió que tenen per realitzar la primera prova passa a ser la segona quinzena d’octubre, a conseqüència dels problemes que tenen per trobar espais on fer les proves amb seguretat, no poden concretar quin cap de setmana es realitzarà.

Respecte al concurs de trasllats la previsió es que és publiqui també a l’octubre, sense encara poder concretar més les dates. Ens facilitaran un esborrany de bases en els pròxims dies.

Juristes
L’Administració ens informa que tenen elaborada una proposta tant de les  bases de l’oposició com del concurs de trasllats, per començar a negociar-ho tot al mes de setembre.

UGTPRESONS hem reclamat calma i prudència a l’Administració i els hem recordat que vam adreçar escrit a la consellera demanant la suspensió de les publicacions fins no es conegui definitivament el text de la nova Llei de reducció de la temporalitat.

Concurs de comandaments
Davant l’elevat nombre d’al·legacions rebudes, l’Administració ens informa que tenen previst tenir-les resoltes a mitjans de setembre i publicar la resolució definitiva a començaments d’octubre.

UGTPRESONS hem demanat que la publicació d’aquesta resolució sigui completa en un únic document, amb els mèrits i la puntuació d’examen de tots els participants.

Concurs de comandaments Puig de les Basses
Encara està pendent de la resolució judicial de 2 interlocutòries de recursos que es van posar, amb la qual cosa no hi ha cap novetat al respecte.

INFORMACIÓ CONCURS DE VESTUARI FUNCIONARIS

Referent al nou uniforme ens informen que la previsió és que el pròxim 3 d’agost s’aprovi en Acord de Govern el contracte plurianual que permeti disposar del nou uniforme. Posteriorment durant el mes d’agost es farà la publicació del contracte al DOGC i l’empresa que guany aquest concurs comenci a treballar en la confecció d’aquests.

UGTPRESONS hem demanat que, una vegada fets els uniformes i  per agilitzar el procés de repartiment de la roba i evitar canvis innecessaris, abans de començar a repartir els nous uniformes es faci entrega als centres de mostres de la nova roba perquè el personal pugui provar-se les peces per tal d’escollir la talla més adient.

NECESSITATS FISIOLÒGIQUES DELS INTERNS I INTERNES IMMOBILITZATS PER MOTIUS REGIMENTALS.

UGTPRESONS hem demanat que els serveis sanitaris es facin càrrec de cobrir les necessitats fisiològiques dels interns i internes en els casos que es troben immobilitzats per motius regimentals, tal com ja fan amb els immobilitzats psiquiàtrics.

L’Administració ens informa que per part de la Secretaria ja s’està elaborant un protocol al respecte. Esperem el seu redactat i que estiguin més encertats que amb les últimes circulars.

PARKING DEL CP.BRIANS 1

Ens informen que hi ha previst un projecte d’ampliació que està estudiant l’àrea d’infraestructures del Departament, però que encara no hi ha cap data prevista. 

MOBILIARI CP.BRIANS 2

UGTPRESONS hem demanat una revisió i renovació del mobiliari a totes les oficines interiors dels mòduls, tant de l’àrea de rehabilitació com de servei interior, tant de Brians 2 com de la resta de Centres, i ens informen que existeix un contracte marc de tot el mobiliari i que en pròximes dates es començarà la substitució d’aquest.

Salut i cuideu-vos!

UGTPRESONS

Barcelona, 26 de juliol de 2021

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca