Reunió d’UGTPRESONS amb el Grup Parlamentari de Ciutadans

En el marc dels continus contactes que UGTPRESONS mantenim periòdicament amb els diferents grups parlamentaris amb presència al Parlament de Catalunya, avui ens hem reunit amb el diputat del Grup Parlamentari de Ciutadans Carlos Carrizosa, per demanar-li el recolzament del seu grup parlamentari en la defensa de les reivindicacions que els professionals penitenciaris considerem bàsiques i fer-los partícips la delicada situació que estem vivint ara mateix als centres penitenciaris de Catalunya.

UGTPRESONS hem presentat els punts que considerem més importants pel futur del nostre col·lectiu i que cal abordar de manera immediata:

JUBILACIÓ ANTICIPADA PROFESSIONALS PENITENCIARIS

Un cop elaborat l’Informe del Grup de Treball per a l’estudi de la Jubilació Anticipada i de la 2a activitat dels cossos penitenciaris, que després de mesos de treball es va concloure el passat 17 de febrer, només cal negociar i acordar amb l’administració petits detalls com ara l’edat per accedir a la jubilació o el temps de treball desenvolupat.

Un cop s’acordi el document final, només restarà la negociació amb el Ministerio de Seguridad Social perquè sigui una realitat. És per això que li demanem que doni suport aquesta reclamació tan necessària per a un col·lectiu amb un envelliment de la plantilla molt preocupant

RECONEIXEMENT COM AGENTS DE L’AUTORITAT

L’augment de les agressions, dels incidents greus i de la manca de seguretat que estem vivint als centres penitenciaris de Catalunya, són fruit d’una constant pèrdua d’autoritat dels treballadors com a resultat de les nefastes polítiques de personal i de gestió del règim interior. En aquest sentit, hem traslladat el malestar que ha suposat l’aplicació de la circular 2/2021, que ha posat en una difícil situació als treballadors penitenciaris.

Aquesta és una greu situació que cal frenar al més aviat possible i per això és imprescindible que es facin les reformes legislatives necessàries que permetin que siguem considerats agents de l’autoritat com a eina cabdal per fer front a aquesta situació i reforçar la nostra protecció davant l’augment de les agressions i la pèrdua d’autoritat que estem patint.

REDIMENSIONAMENT DE LA PLANTILLA

Hem traslladat al diputat la necessitat de recuperar la pèrdua de personal que hem patit els darrers anys i que, juntament amb l’envelliment de la plantilla i la pèrdua d’autoritat, és un factor que evidentment incideix directament en la situació que es viu als centres penitenciaris en l’augment de la conflictivitat i dels incidents.

Malauradament són nombroses les situacions en les quals només gràcies a l’entrega i professionalitat dels treballadors se salven situacions al límit amb una manca greu de personal i de mitjans.

CONSOLIDACIÓ DELS LLOCS DE TREBALL PER ALS NOSTRES INTERINS

Hem traslladat al diputat la greu problemàtica que tenim per l’alt índex d’interinatge existent al nostre àmbit i li hem traslladat el menyspreu que els darrers responsables penitenciaris han dispensat, sobretot al personal interí.

Hem tractat amb profunditat amb el diputat l’impacte que pot arribar a tenir la nova llei que s’aprovarà en breu al Congreso de los Diputados i que ha de permetre una veritable consolidació dels llocs de treball dels nostres interins. Li hem demanat el suport del seu grup parlamentari i que també demani que s’aturin els processos del Pesco 2017 encara no convocats, tal com UGTPRESONS vàrem fer ahir mateix per escrit registrat a la consellera.

INTEGRACIÓ DEL PRP I NOU ACORD DE CONDICIONS LABORALS

Cal adaptar les nostres condicions laborals a l’actual realitat penitenciària, per garantir entre d’altres, la carrera professional horitzontal i vertical i la mobilitat de tots els professionals penitenciaris. Per aquest motiu és necessari un nou acord penitenciari que substitueix l’actual, prorrogat de fa més de 10 anys, anacrònic i obsolet.

Pel que fa al PRP li hem demanat el suport del seu Grup per a la integració d’aquest complement al nostre complement específic, fet que compta ja amb l’aval tant del Departament d’Economia com el de Funció Pública, però cal que el nostre Departament faci els tràmits necessaris perquè sigui una realitat.

UGTPRESONS hem demanat al diputat que ens faci costat en totes les nostres reivindicacions, tant al Parlament de Catalunya com al Congreso de los Diputados quan calgui.

El diputat Carrizosa s’ha mostrat proper al nostre col·lectiu i molt alineat amb les demandes que li hem traslladat, que ha manifestat compartir i que considera molt necessàries, i s’ha compromès a donar-nos suport i presentar-les quan tingui  oportunitat a la nova consellera de Justícia.

Salut i cuideu-vos!

UGTPRESONS

Barcelona, 23 de juliol de 2021

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca