UGTPRESONS demanem al DG d’Afers Penitenciaris implementar mesures urgents

Sr. Cèsar Galván
Director General d’Afers Penitenciaris
Carrer Foc, 57 – 08038 Barcelona

Benvolgut,

Com vostè segurament ja és coneixedor, la situació als centres penitenciaris de Catalunya comença a ser quelcom més que crítica. La nova onada de la pandèmia està fent estralls, tant als interns com al personal, i el número de baixes per IT creix exponencialment cada dia que passa.

El motiu d’aquesta situació a la que hem arribat és, tal i com ja li vam fer arribar el passat dia 13 quan ens vam reunir amb vostè, l’alarmant falta de personal i la mala gestió dels anteriors responsables penitenciaris.

Ahir mateix vam mantenir una reunió de Comissió de Seguiment on UGTPRESONS vam demanar una sèrie de mesures que s’haurien de fer efectives de manera urgent i immediata per tal de pal·liar els efectes d’aquesta crisi que patim. No són totes les mesures necessàries, però sí les que poden posar fre a la situació actual.

  • Incorporació immediata de les 60 persones disponibles a la borsa de treball.
  • Augment net de plantilla de manera imminent. El Departament de Justícia ha de fer un esforç pressupostari, la situació ho requereix urgentment.
  • Implementar horaris compactats al personal de Rehabilitació i d’Oficines, de manera similar a com es va fer al començament de la pandèmia.
  • Pel personal de servei interior, alliberar els canvis de servei de manera immediata.
  • Suspensió de totes les comunicacions a tots els centres penitenciaris fins que la situació sanitària es torni a estabilitzar, o en el seu defecte, realització de test d’antígens als familiars dels interns que acudeixin a realitzar comunicacions en aquells mòduls que encara sigui possible.

Considerem que atesa la urgència de la situació te vostè una gran oportunitat de començar a guanyar-se la confiança perduda per part de tots els treballadors penitenciaris respecte als anteriors responsables. Actuï ja abans que ho haguem de lamentar.

Resto a l’espera de la seva resposta.

Atentament,

Xavier Martínez Martí
Responsable del Sindicat Professional de Presons de la FeSP-UGT de Catalunya

Barcelona, 27 de juliol de 2021

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca