Greu incident a salut mental

Ahir dijous a la tarda vam patir un altre greu incident al departament de Salut Mental del nostre centre. Els fets van succeir quan un intern amb molts antecedents psiquiàtrics, i protagonista  en altres ocasions,  de greus agressions a altres companys del centre, ha tornat a protagonitzar un greu incident, ferint aquesta vegada a dos companys.

Els fets han succeït quan l’intern que estava al pati s’ha aixecat del banc on estava assegut i sense cap motiu, s’ha dirigit cap a un funcionari en to amenaçant i amb un pam de distància de la seva cara, ha començat a amenaçar-lo amb una agitació desproporcionada. A conseqüència de l’estat de l’intern, ha estat traslladat a la segona planta del departament, acompanyat dels funcionaris i del personal sanitari de Sant Joan de Déu. En ordenar-li que deposes la seva actitud i es tranquil·litzés, aquest ha començat a agredir brutalment als dos funcionaris presents.

Com a resultat, els dos companys han estat traslladats d’urgència amb ambulància a l’hospital per valorar les possibles lesions que l’intern els ha ocasionat. A causa del poc personal present durant el servei no ha estat possible l’ajuda i la intervenció de més funcionaris, en un primer moment, per fer front a les brutals agressions que s’estaven produint. Finalment i amb gran esforç es va aconseguir immobilitzar l’intern i aturar les seves agressions.

Des de UGTPRESONS desitgem als dos companys agredits una ràpida recuperació, i felicitem la professionalitat que han demostrat en l’exercici de les seves funcions per poder contenir les agressions de l’intern.

UGTPRESONS tornem a exigir a la direcció del centre que faci les gestions necessàries amb la secretaria per a augmentar la plantilla amb més personal. Estem treballant sota mínims amb el risc que això comporta.

Des d’UGTPRESONS creiem que això és un punt d’inflexió, i per això sol·licitarem una reunió amb la direcció del centre el més aviat possible perquè ens expliquin quines són les mesures que pensen adoptar. Reiterem que la plantilla de Brians 2 vol treballar en condicions que garanteixin el correcte desenvolupament de les seves funcions sense posar en perill constantment la seva integritat ni la seguretat del centre.

Salut!

Secció sindical d’UGTPRESONS al CP Brians 2

Sant Esteve Sesrovires 13 d’agost de 2021

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca