Greu incident al MR9

Ahir dijous es va produir un altre greu incident al MR 9 del nostre centre. Els fets van succeir cap a les 14 h, durant la pujada a cel·les després del dinar, quan un intern amb molts antecedents psiquiàtrics i expedients disciplinaris, es va negar a pujar, desobeint en diverses ocasions l’ordre de fer-ho.

A conseqüència de què l’agitació i l’agressivitat de l’intern anava en augment tot i la contenció verbal realitzada, i veient que s’estava alterant el normal funcionament del departament, les funcionaries i la cap d’unitat de servei al departament van activar un codi 1 i van intentar contenir a l’intern subjectant-lo dels braços, cosa que no va ser possible, ja que l’intern va començar a agredir amb forts cops de puny a les 3 companyes.

Van ser moments molt complicats per les companyes. El mal endèmic que patim al nostre centre de falta de personal, va provocar que fins que no van poder apropar-se companys d’altres departaments i es va aconseguir immobilitzar-lo, no es van poder aturar les agressions constants de l’intern.

A conseqüència de les múltiples agressions, una companya va haver de ser traslladada a la Mútua per la seva valoració. Des d’UGTPRESONS  desitgem una ràpida recuperació a les companyes i companys que van sofrir les agressions, i felicitem la seva professionalitat per resoldre una situació que podia haver acabat en desgràcia.

Una vegada més UGTPRESONS reiterem a la direcció del Centre que intervingui en els protocols del departament de Psiquiatria. Plou damunt mullat, no podem esperar a lamentar una desgràcia personal. Tots som coneixedors de la problemàtica que suposa el tractament que reben els interns amb antecedents psiquiàtrics, les manipulacions que molts interns fan d’aquest fet, i la impunitat amb què actuen, tant per la seva pròpia integritat com per la de tots els professionals.

La nova Direcció General d’Afers Penitenciaris segur que és coneixedora que Brians 2 és el centre més gran de Catalunya, que és el que més funcions està assumint dintre del sistema penitenciari català. El que no sabem és si són coneixedors que d’altres centres ja han col·lapsat per diversos motius, un d’ells i potser el principal, és la greu mancança de personal, i que si això arriba a passar a Brians 2, potser el sistema no ho podrà suportar, amb unes conseqüències del tot incalculables avui dia. UGTPRESONS considerem que, malauradament, aquest dia està a prop. Amb l’actual plantilla no podem exercir les nostres funcions garantint la seguretat, ni la nostra ni la dels interns.

UGTPRESONS reiterem les nostres demandes a la Nova Direcció General d’Afers Penitenciaris: Volem ser reconeguts com a agents de l’autoritat i demanem incorporació immediata de més personal. Volem treballar en condicions que garanteixin el correcte desenvolupament de les nostres funcions sense posar en perill la nostra integritat dia rere dia. No podem esperar més!!

Salut!!

Secció Sindical d’UGTPRESONS al CP. Brians 2

Sant Esteve Sesrovires, 6 d’agost de 2021

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca