Nomenament del nou Subdirector General de Centres

S’INICIA EL CAMÍ D’UNA NECESSÀRIA NORMALITAT

Des del mateix dia del nomenament de la nova Consellera de Justícia, UGTPRESONS vam reclamar un canvi de rumb immediat en les polítiques penitenciaries que es venien desenvolupant els darrers anys així com una reestructuració profunda de l’estructura de la Secretaria de Mesures Penals, liderada en aquell moment per Amand Calderó.

La dimissió del ja ex-Secretari de Mesures i l’acceptació immediata d’aquesta per part de la Consellera ens va donar pistes de que la nova titular del Departament volia deixar la seva pròpia empremta “desfent-se” de figures del passat, i més quan també es va conèixer la dimissió de l’anterior Subdirectora General de Centres, Paula Montero.

Posteriorment el nomenament de Cèsar Galván com Director General d’Afers Penitenciaris va sorprendre a tots, i UGTPRESONS vàrem ser molt crítics ja que consideràvem necessari que el nou equip de govern de la Secretaria de Mesures Penals havia d’estar íntegrament constituït per persones amb experiència real a l’àmbit penitenciari.

Sembla que els canvis que reclamàvem començaran a produir-se l’1 de setembre quan  Pedro Domínguez, professional amb una amplia experiència i recorregut en el món penitenciari ocupant diferents llocs de responsabilitat, tornarà a ser nomenat Subdirector General de Centres, càrrec que ja va ocupar durant anys en el passat.

UGTPRESONS considerem aquest nomenament com un gran encert que deixa entreveure que tant la Consellera de Justícia com el Director General podrien estar apostant per unes polítiques penitenciàries allunyades de les dels anteriors responsables, però volem ser prudents i esperar les seves primeres decisions regimentals, però també les que afecten a les condicions laborals dels professionals penitenciaris.

Animem, doncs, a la Consellera i al nou Director General d’Afers Penitenciaris a seguir aquesta via i continuar incorporant a professionals amb reconeguda experiència i àmpliament respectats pels professionals penitenciaris.

Tots volem el mateix, millorar el nostre sistema penitenciari i UGTPRESONS considerem que nomenaments com aquest són un primer pas en el llarg camí que hem de recórrer.

Salut i cuideu-vos!

UGTPRESONS

Barcelona, 12 d’agost de 2021

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca