Situació d’extrema gravetat i tensió al M3

Una vegada més al nostre centre vam viure una situació d’extrema gravetat, en aquest cas al MR3.

Ahir a la tarda, a la baixada dels interns de les cel·les, i al hall del departament, es va desencadenar una greu alteració de l’ordre regimental quan dos grups organitzats i molt nombrosos d’interns, uns d’origen àrab i d’altres d’origen de l’Europa de l’est, van començar una baralla multitudinària. Aquesta es va escampar també al pati amb dos focus diferents.

Donat el gran volum d’interns participants, uns més activament i d’altres fent pantalla per impedir l’actuació dels funcionaris, es van viure moments de màxima tensió al departament. Però gràcies, una vegada més, a la ràpida i professional actuació dels funcionaris del M3 i del grup de suport, posant tots ells en risc la seva integritat física, i tot i la dificultat de la situació, finalment van poder retornar l’ordre al departament, separant els interns d’ambdós grups.

Des d’UGTPRESONS volem felicitar a tots els companys que van intervenir per la seva PROFESSIONALITAT i per evitar un cop més, que s’originés un codi 4. I també desitjar una ràpida recuperació al Cap d’unitat, el qual va rebre una forta contusió a l’espatlla.

UGTPRESONS demanem a la direcció que apliqui als interns causants de l’alteració totes les mesures necessàries perquè no es repeteixin fets tan greus.

I denunciem per enèsima vegada la greu falta de personal que patim al nostre centre. No es pot treballar sota mínims dia rere dia i menys amb situacions com la viscuda ahir.

UGTPRESONS reiterem la nostra demanda de ser reconeguts com a agents de l’autoritat i d’incorporació immediata de més personal a la Nova Direcció General d’Afers Penitenciaris. No podem esperar més!!

Salut,

Secció sindical UGTPRESONS-CP PONENT

Lleida, 4 d’agost de 2021

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca