Continuem patint les conseqüències de la manca de personal

Nova agressió a una companya i un intent de suïcidi

Ahir dijous vam patir una nova agressió al departament de Salut Mental del nostre centre. Els fets van succeir al voltant de les 20 h, quan un intern amb molts antecedents psiquiàtrics i amb videovigilància directa pautada pel psiquiatre referent, va ser protagonista d’un nou altercat, quan va començar a cridar i insultar a la infermera i negar-se a obeir les ordres dels funcionaris tot agredint amb una extrema violència a una companya assignada al departament a la qual li va arrencar un floc de cabell del cap i que va continuar amb una elevada alteració i agressivitat cap als professionals presents. Va ser necessari activar Codi 2 per fer front a l’extrema agitació de l’intern i amb l’ajuda i gran esforç dels PS, es va poder contenir-lo, essent portat a una cel·la d’aïllament amb contenció psiquiàtrica.

Com a resultat, la funcionaria agredida va ser visitada pel metge de guàrdia i derivada a la mútua pel seu diagnòstic. UGTPRESONS desitgem a la companya agredida una ràpida recuperació i felicitem la professionalitat que ha demostrat en l’exercici de les seves funcions per poder contenir les agressions patides per l’intern.

Per altra part al Dert també durant el torn de tarda, es va viure un greu incident produït per un intern que es va intentar suïcidar amb un tros de llençol nuat al voltant del coll. Cal dir que gràcies a la ràpida intervenció dels funcionaris del departament, van aconseguir salvar-li la vida. Posteriorment aquest intern va ser traslladat al departament de Salut Mental.

UGTPRESONS exigim una vegada més a la direcció del Centre que s’ha d’augmentar imminentment la plantilla de funcionaris que tenim al centre. Cal incidir especialment en el departament de Salut Mental, protagonista de diversos incidents i agressions greus en un curt període de temps, i demanem amb caràcter urgent a la direcció del centre una reunió per abordar aquesta greu problemàtica.

No pot ser que Salut Mental tingui, en el millor dels casos, una dotació màxima de només 5 funcionaris al servei de matí o al de tarda ja que, si contem que un està a cabina i s’han de fer relleus entre ells per poder esmorzar o berenar durant el servei, els funcionaris que resten, es veuen desbordats pel volum de feina que presenta aquest departament.

Reiterem que l’ambient que es viu últimament en aquest departament, treballant sota mínims, és molt hostil i els funcionaris tenen por de fer la seva feina com cal, desemparats per una direcció que, veient com les últimes i fortes agressions han estat ocasionades en aquest departament, i cada cop amb més freqüència, no fa absolutament res per posar-hi remei.

La direcció del centre ha d’exigir la incorporació imminent de nou personal en aquest departament per poder assolir tot aquest  volum de feina i amb les circumstàncies actuals que vivim i que, amb la plantilla actual ens resulta del tot impossible.

UGTPRESONS creiem que ja ha arribat l’hora de fer canvis reals i que l’augment de dotació ha de ser imminent i ha de ser el primer problema a resoldre i així ho exigirem quan parlem amb la direcció. No podem continuar assumint les agressions gratuïtament i exigim més personal per fer front a les mancances que estem patint servei rere servei.

Reiterem que la plantilla de Brians 2 vol treballar en condicions que garanteixin el correcte desenvolupament de les seves funcions sense posar en perill la seva integritat física i mental i que, segons els últims altercats patits al centre, aquestes actituds no disminueixen, sinó tot el contrari, van en augment dia a dia.

Salut!

Secció sindical UGTPRESONS al CP Brians 2

Sant Esteve Sesrovires 3 de setembre de 2021

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca