Escrit Consellera petició convocatòria urgent del Grup de Treball Penitenciari

Honorable Lourdes Ciuró i Buldó
Consellera de Justícia
Carrer del Foc, 57 – 08038 Barcelona

Honorable Senyora,

Com a responsable del sindicat majoritari a l’àmbit penitenciari torno a adreçar-me a vostè per recordar-li els compromisos que va adquirir amb UGTPRESONS a la reunió que vam celebrar el passat 18 de juny.

A aquella reunió vostè va mostrar-se decidida, o almenys va ser la impressió que ens va donar als assistents a la reunió, a abordar durant el seu mandat totes les problemàtiques que afecten els professionals penitenciaris i que venim arrossegant des de fa anys, però molt contundentment es va comprometre a encarar amb urgència algunes qüestions que va dir “compartia amb nosaltres” i que requerien solucions immediates.

Va demanar, però, cert temps amb l’argument que havia de constituir el seu equip i que seria llavors quan s’iniciarien amb intensitat les negociacions, i va coincidir amb nosaltres que hi ha tres qüestions que s’han d’abordar amb immediatesa i que són:

  • La Jubilació Anticipada i 2a activitat dels professionals penitenciaris.
    És inacceptable que l’únic col·lectiu que compta amb un Informe Tècnic que conclou que és fa necessari avançar la seva edat de jubilació, no hagi estat entre els que el Govern sí va situar (Mossos i Agents Rurals) a la reunió bilateral Estat-Generalitat del passat 1 d’agost
  • La integració del Programa de Rendiment Professional (PRP) al nostre complement específic.
    Tenim un mandat clar tant de Funció Pública com d’Economia d’iniciar negociacions per a la integració.
  • La mobilitat i promoció dels professionals penitenciaris.
    És fa imprescindible la publicació urgent del concurs de trasllats de tècnics especialistes, així com la resolució del concurs de comandaments de CRIMO, CS i CUE, la publicació del de CU i CAF, sense oblidar l’etern concurs de comandaments de Puig de les Basses.

    Doncs bé, amb la publicació avui al DOGC del nomenament del Sr. Sergi Blàzquez Quevedo com a nou Secretari de Mesures Penals, Reinserció y Atenció a la Víctima, que se suma a les incorporacions de nous alts càrrecs que s’han anat produint tant al Departament de Justícia com a la Secretaria de Mesures Penals, podria dir-se que el seu “equip” ja estaria conformat.

    Per tant considero que ja no hi ha cap motiu que impossibiliti la convocatòria urgent del Grup de Treball Penitenciari per tractar aquests tres punts, als que s’hauria de sumar un quart relacionat amb la petició que UGTPRESONS li vam adreçar el passat 22 de juliol:
  • La NO publicació dels processos selectius encara no convocats de Juristes, Treballadors Socials, Psicòlegs i Educadors Socials de l’àmbit d’execució penal, inclosos a l’Oferta Pública d’Estabilització i Consolidació per al 2017, fins que no es conegui el text definitiu de la Llei destinada a reduir la temporalitat a les administracions, que es troba actualment en període de presentació d’esmenes i que s’aprovarà en les properes setmanes.

Per tant, i atesa la urgència a tractar unes qüestions bàsiques com les exposades li demano la convocatòria urgent del Grup de Treball Penitenciari.

Resto a l’espera de la seva resposta.

Atentament,

Xavier Martínez Martí
Responsable del Sindicat Professional de Presons de la FeSP-UGT de Catalunya

Barcelona, 8 de setembre de 2021

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca